Spillefilmen "Vann over ild" har premiere i juni 2018. Foto: Produksjonsselskapet Ape & Bjørn

– Kvinesdal kommune jobber med å få til en fest-premiere på Kvinesdal kino torsdag 7. juni, der skuespillere, statister og filmcrew vil være tilstede, sammen med andre inviterte gjester. I tillegg håper vi å få til en egen visning på Knaben lørdag 9. juni for folk med tilknytning til stedet og andre interesserte som vil få anledning til å se filmen, opplyser kultursjef Jan Schou i en pressemelding.

Filmen blir også satt opp med flere forestillinger på Kvinesdal kino i perioden. Norgespremieren på filmen er imidlertid satt til fredag 8. juni 2018.

«Vann over ild» er en komedie som foregår i en tidløs western-lignende verden, hvor hester er byttet ut med mopeder. Utgangspunktet for historien er et lite tettsted i ødemarken hvor livet har gått i stå på grunn av overveldende rikdom.

– De medvirkende skuespillernes egne liv og tanker ligger til grunn for utviklingen av filmens manus. «Vann over ild» er således en intuitivt utviklet spillefilm der skuespillerne spiller en høynet fiksjonsutgave av seg selv, skildrer Schou i pressemeldingen.

Prosjektet er et resultat av en arbeidsmetode som Joern Utkilen har utviklet gjennom to novellefilmer; «Wind over Lake» (2010), som var Utkilens avgangsfilm fra Screen Academy Scotland og «Jord over vind» (2014), som var hans første norskspråklige film.