Det sier Runar Nilsen, som for første gang stiller som ordførerkandidat for Frp i Kvinesdal.

Avisen møtte den blide og travle kvindølen på Jonas B. i Lyngdal mandag. Det er midt på dagen og sola skinner. Sommeren er på hell, høsten lurer rundt hjørnet, og det er kun en uke til valget.

– Jeg var tvunget til å utsette møtet med deg (i Kvinesdal) og ta det i Lyngdal, fordi jeg måtte ta en vakt for en kar som ble sykemeldt. Det er viktig å stille opp for hverandre, smiler Nilsen hjertelig.

Tre perioder

Han sier at han alltid har vært samfunnsengasjert. Han har sittet som fast representant i tre perioder og vært vara i en. At det nettopp ble Frp begrunner han slik:

– Vi må selvsagt ha regler å forholde oss til i et samfunn, men det må ikke ta helt over. Enkeltmenneskets frihet er viktig for meg.

– Hvordan tror du Frp vil gjøre det i år?

– Jeg blir godt fornøyd om vi klarer det samme resultatet som sist, nemlig 16,5 prosent, og med fem kommunestyrerepresentanter.

Jeg blir godt fornøyd om vi klarer det samme resultatet som sist.

Frps listetopp har mye på hjertet, og gir oss lange svar. Deriblant noen digresjoner.

– Jeg vil si at det er en svært god tone mellom alle politikerne i Kvinesdal. Det synes jeg er veldig bra. Og så synes jeg Per Sverre (Kvinlaug) har gjort en fremragende jobb som ordfører. Å skulle erstatte ham blir som å hoppe etter Wirkola, minst, roser Nilsen.

Å få på plass et eget mobbeombud i Kvinesdal er høyt prioritert for Frp og Runar Nilsen i Kvinesdal Frp. Foto: Bjørn Hoel

– Konstruktiv lytter

– Hvilke personlige egenskaper gjør deg egnet som ordfører?

– Jeg lytter til folk, og er konstruktiv i samarbeidskonstellasjoner. Jeg mener også at jeg er tydelig og uredd, sier Nilsen.

– Hvilke valgløfter har du holdt?

– Frp har laget sitt eget politiske regnskap, hvor vi krysser av for saker vi har utført. Et eksempel er at vi forhindret at Kvinesdal fikk et deponi for farlig avfall ved Øyesletta.

Vi forhindret at Kvinesdal fikk et deponi for farlig avfall ved Øyesletta.

– Nevn en ting du er spesielt godt fornøyd med?

– At vi fikk vi fjernet et punkt om at de såkalte en-prosentsklubbene ikke skulle være velkomne under Norway Rock. Hvis man begynner å stenge ute folk fordi de er med i en motorsykkelklubb og går i skinnjakke, er man på farlige veier.

– Hvilke partier er det aktuelt for dere å samarbeide med?

– Vi stenger ikke døra for noen. I den siste perioden har vi samarbeidet med Høyre og KrF og det har gått bra. Vi er jo tre partier som er omtrent like store, sier Nilsen.

– Hvilke partiet vil dere ikke samarbeide med?

– Som sagt, vi lukker ikke døra for noen.

Frps Runar Nilsen var svært enig med seg selv og sitt eget parti, og endte på 97 prosent. Foto: Privat

Vindmøller

– Tror du det blir noe av vindmølleutbyggingen på Kvinesheia?

– Nei. Det har kommet fram så mange nye opplysninger nå, mye takket være dyktige grunneiere, som gjør det veldig vanskelig å se for seg at dette prosjektet blir noe av. Hvis utbygger ikke får medhold i å utvide så tror jeg de takker nei, fordi det ikke vil lønne seg.

– Hva tenker du om firedagers skole, kontra femdagers?

– Frp mener at femdagers skole bør gjelde alle barn i Kvinesdal. Jeg er klar over at resultatene på Kvinlog er gode. Samtidig vil en slik ordning forplante seg til andre deler av kommunen. Tilbakemeldingene vi har fått fra etatene vi har vært i kontakt med er også tydelige på femdagers-uke foretrekkes.

Frp mener at femdagers skole bør gjelde alle barn i Kvinesdal.