– Kommunestyret vedtok enstemmig i juni i år om at noe måtte gjøres på Liknes skole og ba rådmannen om å fremme en egen sak og se på etterbruken av svømmehallen for å få til klasserom der. Det viste seg byggteknisk for krevende og en dårlig løsning, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Uttalelsen er et tilsvar til foreldrene i FAU som på Kvinesdal24 i går stod fram med kritikk mot den planlagte brakke-løsningen ved skolen fra neste skoleår.

Ifølge de opplysningene han har fått, vil de ikke rekke å rive dagens bassengbygning for så å bygge opp et nybygg til skolestart i 2018. De planlegger derfor å sette opp moduler frem til en permanent løsning er på plass.

– Vi er klare på at Liknes skole må prioriteres, og vi må lage gode framtidige løsninger for skolen. Det jobbes i budsjettet med å forsere en fremtidig utbygging samt øke investeringsbudsjettet, men vi rekker ikke å få dette ferdig til skolestart 2018 da hallen må saneres og bygges opp. Her er det også viktig å tenke fremtidig, og ikke bare et par klasserom, men hvordan utnytte bygningen best mulig, sier Kvinlaug.

Han påpeker at det ikke er snakk om brakker, men moderne moduler.

– Her er det snakk om moderne modulbygg. Slike bygg har vi erfaring med og mener dette er tilfredsstillende frem til vi får på plass noe mer fremtidsrettet. Nå står Liknes skole står for tur, og vi har lagt inn midler til gjennomføring av dette tidlig i perioden, avslutter Kvinlaug.