– Grunnen til at vi aksjonerer er at kommunen i flere år har visst at det kullet som begynner i 1. klasse-kullet i 2018 er tre klasser fremfor to. Slik det er nå, så er det trangt på denne skolen. De har ikke gode grupperom, SFO-forhold, ingen kantine og ingen spesialrom, sier Wenche Haaland i skolens FAU.

Det er denne bygningen som i dag rommer et basseng uten vann som man ønsker revet og erstattet med et nybygg med nye klasserom Foto: Olav Hoel

– Dette må komme

Torsdag ettermiddag inviterte hun barn og foreldre til en markering i bygget som huser et tomt svømmebasseng. Det er denne delen av bygget de ønsker omgjort til klasserom fremfor å bygge brakke.

– Skolen er veldig flink til å ordne det slik at alle får det greit, og er ikke noe klagete. Det vi ønsker med denne aksjonen her er å få frem at det ikke er noe vits i å utsette et nybygg. Dette må komme, for disse elevene skal være her i sju år og det er enda et kull som kommer som også er ganske stort. Slik det er nå, er skolen sprengt. Skal de ha inn enda en klasse, vil de ta ibruk brakker. Dette er Kvinesdals største barneskole med nesten 300 elever, og det holder ikke å ha brakker til elevene, sier Haaland.

Wenche Haaland i FAU ved Liknes skole ønsker nybygg fremfor brakke. Foto: Olav Hoel

Hun viser til at de andre skolene i bygda har bedre forhold enn hva de har på Liknes skole.

– De andre skolene i kommunen har gode fasiliteter. Per barn har de kjempefasiliteter, og et helt annet forbruk enn det Liknes skole har. Her driver de til en mye lavere pris per barn, så nå mener vi det er Liknes skole sin tur. Dette nybygget må bare komme, sier Haaland.

Det var etter det Kvinesdal24 kjenner til ikke noen fra kommunen til stede på torsdagens markering. Håpet er likevel å få dem med seg.

– Denne svømmehallen kan ikke bygges om, den må rives. Ellers tenker man at det kan bygges to nye klasserom og flerbruksrom og slike ting her. Men slik det ser ut nå, blir denne svømmehallen stående tom og det blir tatt i bruk brakker til en klasse, sier Haaland.

– Hvilke tilbakemeldinger har dere fått fra kommunen på dette?

– Nå er det budsjettbehandling, så her trengs det penger og at de prioriterer Liknes skole. Gjennom denne aksjonen håper vi å påvirke politikerne til å ta de riktige beslutningene, sier Wenche Haaland.

Aina Omland Eiesland ønsker ikke at sønnen Olander Omland Eiesland samt Elvida Rafoss og Emmeline Rafoss Eie (alle 5 år) skal få klasserom i en brakke når de begynner på skolen. Foto: Olav Hoel

– Brakke ikke optimalt

Blant foreldrene som var til stede på aksjonen var Aina Omland Eiesland, som har en sønn som begynner på skolen i 2018

– Jeg synes ikke det er optimalt at en av klassene skal ha en brakke som klasserom, så jeg står veldig for at det blir en utbygging i den gamle svømmehallen slik at den kan brukes til klasserom, et bedre SFO-rom og naturfagsrom. Jeg tror dette vil gi mer glede enn en brakke på toppen, sier Eiesland.

Nå håper hun at kommunen følger rådet deres og satser på et nybygg som kan samle alle klassene.

– Vi synes det er kjempeviktig at kommunen tenker seg godt om og satser for fullt på dette, og det blir et tilbud som er godt for alle. Dette tror jeg også kommunen vil tjene på. For barna tenker jeg også at de vil føle mer tilhørighet om de er samlet i et vanlig bygg og ikke at en av klassene er i en brakke, sier Aina Omland Eiesland.