Direktør for Statkraft Vind Utvikling, Knut A. Mollestad, var ikke tilgjengelig for kommentar onsdag. Derfor det det pressekontakt Geir Fuglseth som svarer på vegne av selskapet.

– Det som Mollestad svarte på, og som er riktig, er at navhøyden er den samme som opprinnelig søknad på 110 meter, men turbinbladene er økt med diameter fra 130 til 150 meter. At dette medfører at den reelle høyden blir 187 meter og såkalt omskrevet areal øker med nesten tre ganger det som var opprinnelig konsesjon, stemmer nok. Det er en vesentlig større turbin. I den gjeldene konsesjonen har vi faktisk lov til å sette opp møller med reell høyde på 175 meter, sier Fuglseth.

I den gjeldene konsesjonen har vi faktisk lov til å sette opp møller med reell høyde på 175 meter

Les også:

Han forteller at søknaden om forlengelse av konsesjon er ute til høring hos NVE nå.

– I den nye søknaden til NVE har vi for eksempel søkt om å utvide fra 60 til 90 MW, og antall møller redusert fra 23 til 16, sier han.

Går det som Statkraft håper, får de et svar som de kan følge opp før sommeren.

Det blir også fremholdt i vår hovedsak at SAE Vind, som nå heter Statkraft Vind Utvikling har trenert arbeidet med MTA-plan, og følgelig også trenert fremdriften av prosjektet.

– Ja, men vi skal jo nå sende inn en ny søknad med det reviderte prosjektet. Så i forhold til trenering vil jeg si at tidsaspektet er en naturlig del av prosessen, sier pressekontakten.