– Med tanke på sammendraget, og at jeg har hatt litt problem med å finne riktig oppsett på bilen, så er jeg fornøyd med en fjerdeplass, både i finalen og i sammendraget, sier den Kvinesdal-bosatte lyngdølen.

Vil vinne EM

Han har tatt mål av seg å vinne EM i rallycross sammenlagt i Touringcar-klassen som han deltar i. 40-åringen slet med tekniske problemer med bilen gjennom hele fjorårssesongen, men håper nå å ha fått stell på bilen med helt ny motor.

Han hadde med seg 25–30 representanter for sponsorene til Belgia, og stemningen var god etter finalen søndag ettermiddag.

– Nå er det bare å forberede seg til neste EM-runde, som går av stabelen på Lånkebanen i Trøndelag 8.-10. juni, sier Røyrås.

Lyngdølen endte på fjerdeplass i finalen, og var beste nordmann i sin klasse i EM-runden, foran Sivert Svardal (18) fra Konsmo, som hadde beste startposisjon i finalen, etter å ha vunnet semifinalen.

Kvinesdal-bosatte Per Magne Røyrås (40) fra Lyngdal kniver her med Konsmo-gutten Sivert Svardal (18) i EM-runden i rallycross i Belgia søndag. Foto: Jan Kåre Rafoss

Det å stå i «pole position» i finalen var som en drøm som gikk i oppfyllelse.

– Kjempefornøyd

– Jeg er kjempefornøyd med å ha blitt nummer fem, og at jeg ligger på femteplass i sammendraget. Det å stå i «pole position» i finalen var som en drøm som gikk i oppfyllelse, sier 18-åringen.

Før sesongen gikk han med forhåpninger om å kanskje komme til finalen i en eller to av de i alt tre EM-rundene som arrangeres.

– Jeg var nervøs da jeg skulle starte i semifinalen. Da sto jeg i fjerdesporet, og kom ut som nummer to. I finalen var det veldig glatt i førstesporet, og jeg spant meg rett og slett litt vekk, og kom ut som nummer fire, forklarer Svardal, som innrømmer at det var litt surt å havne på plassen bak Røyrås.

Han legger til at han også valgte et litt feil tidspunkt for å kjøre den alternative traseen som deltakerne må gjennom én gang i løpet av heatet.

– Uansett lærte jeg utrolig mye denne helgen, og tar med meg mye erfaring som jeg kan dra nytte av i senere EM-runder, sier Svardal.

Sivert Svardal (18) fra Konsmo var strålende fornøyd med femteplassen i helgens EM-runde i rallycross. Foto: Team Svardal

Petter Solberg-hjelm

18-åringen opplevde også et aldri så lite drama foran helgens EM-runde i Belgia. På fredagens trening fikk han beskjed om at hjelmen han skulle bruke ikke var godkjent. Dermed måtte han på hjelmjakt, og til alt hell fikk han låne reservehjelmen til Petter Solberg, som endte på andreplass i VM-runden, som ble kjørt på samme bane og samme helg som EM-runden.

Steve Volders fra Belgia leder EM etter første runde, med 26 poeng. Røyrås har 19 poeng, mens Svardal har 18. Totalt 16 deltakere var med i Touringcar-klassen i Belgia i helgen.