- Det har vært et tøft år, men nå kan vi få livene våre tilbake nå som han ble funnet. Nå får vi en grav å gå til. Mange har stått samlet rundt oss i denne tøffe tiden, for her i Kvinesdal er vi et team når noe skjer. Det viser støtten vi har fått, sier Marianne Tjørnhom til Kvinesdal24 før begravelsen startet i Kvinesdal kirke fredag.

Mange har stått samlet rundt oss i denne tøffe tiden, for her i Kvinesdal er vi et team når noe skjer.

Ingvald Tjørnhoms bror, Tor (t.v.) bar kisten sammen med Ingvalds døtre Marianne (foran t.h.) Kjersti og Tone. Foto: Torrey Enoksen

– Mye adrenalin

Ti måneder etter at Tjørnhom forsvant under en tur i terrenget mellom Knaben og Eftestøl, ble han 28. august funnet av to personer fra Rogaland som hadde dratt ut ens ærend for å søke etter ham i terrenget. Dette var dagen før han ville ha fylt 80 år.

– Så kom den dagen, at vi fikk den telefonen som vi hadde håpet på. «Vi har funnet Ingvald». De hadde funnet pappa. Det var lettelse, det var glede, det var sorg. Men det var også veldig mye adrenalin. For vi skulle opp til pappa for å se det stedet der han hadde vært disse ti månedene, sa Marianne Tjørnhom i minnetalen som hun holdt sammen med søstrene sine Kjersti Støve og Tone Tjørnhom.

Nærmere 200 mennesker var til stede og tok farvel til Ingvald Tjørnhom. Foto: Torrey Enoksen

Takket

Søstrene fortalte om turene i naturen deres far hadde tatt dem med på. Om en far som var et stort medmenneske, som brydde seg om andre.

Søstrene takket videre alle de frivillige fra Kvinesdal og andre steder i landsdelen, for at de hadde brukt sin tid til å hjelpe dem med å finne deres far. Mange som hadde deltatt i letingen kjente de ikke, men det var tydelig at historien deres om svært engasjert far og menneske som var svært opptatt av naturen, friluftsliv og ta vare på hverandre engasjerte folk.

– Ingvald hadde overskudd til livet. Hans engasjement var ektefødt. Pappa var et godt medmenneske. Skisporene hans skulle egentlig bare hatt et spor. At noen gjør noe som så flott som å gå ut i terrenget og lete etter ham, imponerte oss. De vi spurte dem hvorfor, mente de at han hadde gjort det sammen overfor dem, sa Kjersti Tjørhom Støve i sin del av takketalen.

Barnebarn talte

Barnebarnet Emmy Christine Lund holdt en rørende tale om sitt forhold til bestefaren.

– Kjære far! Jeg savner deg så ufattelig mye. Det er ingen som ser de små ting som du, som å slå hjul. For det var disse små tingene, mange små tingene som gjorde deg spesiell for meg. Tusen takk far. For alle stundene jeg har hatt med deg. Alt du har lært meg, Takk for at du var du, sa barnebarnet.

En stappfull Kvinesdal kirke tok fredag farvel med Ingvald Tjørnhom. Foto: Torrey Enoksen

– Ville vært stolt

Idrettsbevegelsen i Kvinesdal vil huske Tjørnhom som både en stor idrettsmann, men også som en stor ildsjel. Bjørn Ingemann i Kvinesdal idrettslag viste til at mye av klokskapen og menneskesynet Ingvald Tjørnhom levde etter, hadde han tydeligvis gitt videre til sine døtre.

– Jeg tror Ingvald ville vært stolt av det laget han hadde med seg. Ikke minst de tre fantastiske jentene, mente Ingemann