Det har gått fire år siden nærpolitireformen tok startskudd.

Samtidig som politimester Kirsten Lindeberg mener at reformen har «bidratt til kvalitetsløft og profesjonalisering», er det mye press.

– Store forventninger og høye politiske målsettinger er imidlertid vanskelig å innfri. Vi opplever i likhet med de fleste andre politidistriktene at de politiske ambisjonene ikke står helt i stil med våre stramme budsjetter.

Politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt, forteller at i likhet med andre politidistrikt, opplever man lite handlingsrom i årets budsjett. Arkivfoto. Foto: Olav Hoel

– Lite handlingsrom

Politiet er gitt betydelige krav til effektivisering, avbyråkratisering og gevinstrealisering.

– Det blir lite handlingsrom når over 90 prosent av årets budsjett på 690 millioner kroner går til å dekke lønn og husleiekostnader, påpeker hun.

Likevel står politidistriktet bedre stilt i 2020 enn andre distrikt.

– Vi klarte å unngå underskudd i 2019 og har dermed et bedre utgangspunkt for å innfri målene som er satt i år. Men også Agder politidistrikt må i løpet av året vurdere ambisjoner og bemanning opp mot politiske mål, resultatkrav og tildelte ressurser.

Avslutningsvis formidler politimesteren et ønske om å møte Agders ordførere og rådmenn for å høre hva de mener politiet kan bli bedre på.