I juni ble det klart at lensmannskontoret i Kvinesdal, Lyngdal og Hægebostad legges ned, og arbeidet med organiseringen er nå i gang. Alle detaljene vil imidlertid ikke være ferdig før sent ut i 2018.

– Det er heller ikke sikkert at alt vil være på plass i lensmanns- og politistasjonsdistriktene når det nye politidistriktet går i live 1. mars 2018, skriver fungerende politimester Sundvoll i sin henvendelse til alle kommunene i distriktet. Der går han gjennom statusen på arbeidet frem mot reformen.

I de kommunene der det eksisterende lensmannskontoret legges ned og samlokaliseres med et annet kontor, vil det i noen tilfeller bli behov for nye lokaler som har plass til flere medarbeidere. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Fordelinger av oppgaver

Gjennom høsten 2017 forteller Sundvoll at politidistriktet har vært gjennom et omfattende personalløp for alle som jobber i de geografiske driftsenhetene. Dette løpet, som blant annet innebærer plassering og fordeling av arbeidsoppgaver til de ansatte i politidistriktet, vil være ferdig i midten av desember.

Samtidig arbeides det med å opparbeide et organisasjonsløp som skal kunne innfri målsetningene som ble satt tidligere i år for nye Agder politidistrikt. Konkrete detaljer rundt tjenestetilbudet i den enkelte kommune vil bli utformet av lokalt politi i nær dialog med vedkommende kommune.

Fra 1. mars vil lederne av de ulike lensmanns- og politistasjonsdistriktene, lensmannskontorer og politistasjoner i Agder være på plass. Disse nye lederne skal så ta kontakt med sin kommune for å opprette et godt samarbeid, der det blant annet skal inngås en skriftlig og forpliktende samarbeidsavtale mellom politi og kommune, skriver han.

Nye lokaler

I de kommunene der det eksisterende lensmannskontoret legges ned og samlokaliseres med et annet kontor, vil det i noen tilfeller bli behov for nye lokaler som har plass til flere medarbeidere. Arbeidet med å kartlegge disse arealbehovene er nå igang i samarbeid med Politiets Fellestjenester (PFT), og noen nye lensmannskontor vil bli etablert i løpet av 2018, mens andre vil ta lengre tid.

– Alt vil ikke være på plass med en gang, og det ber vi kommunene om forståelse for. Ellers vil jeg takke for godt og konstruktivt samarbeid. Vi ser fram til å videreutvikle nærpolitireformen til det beste for publikum, kommuner og politiet, avslutter Sundvoll.