– Jeg har virkelig tro på at 2018 skal bli mitt år. Det er noen skikkelig store aktører som har sagt at de kan tenke seg å se mer av prosjektet vårt, sier Røynestad, som har vært trener i FFK i flere år.

– Samtidig vil jeg rette en stor takk til Christiane Skage i Lister Nyskaping som har gjort en god jobb for oss så langt. Det har vært viktig for å få en god start.

I fem år har Røynestad, ifølge ham selv, gått rundt med et tankeeksperiment om et apparat som skal kunne utvikle fotballspilleres evne til å heve blikket og orientere seg skikkelig før de slår neste pasning.

– Som trener i Flekkefjord i flere år ser jeg at veldig mange ser ned i bakken når de mottar ballen. Det er en uting. De aller beste spillerne i verden er de som løfter blikket mest, og det er ofte dette som skiller de beste fra de nest beste, sier han.

Får 150.000 til fotball-apparat

Simulator

Måten dette skal gjøres på, er gjennom å sende spillere inn i en simulator. Her blir de tvunget til å løfte blikket og orientere seg. Når de kommer ut fra simulatoren, vil de bedre skjønne hva det handler om, ifølge Røynestad.

– Alt dette skal være styrt av App. Det vil si at når Per eller Pål kommer tilbake om to/tre måneder, så vil han kunne se egen utvikling raskt.

– Skal dette være noe som kun er for de største klubbene eller kan din klubb, Flekkefjord, og andre på denne størrelsen få tak i denne maskinen på sikt?

– Mitt mål er at den skal bli allemannseie. Det skal være noe alle kan få tak i og bruke, svarer han.

Lyngdal-dominans i treningsturneringScoret årets første FFK-mål

Støtte

Torsdag fikk Tecmaster AS tildelt 150.000 kroner av Listerfondet for å utvikle produktet. Selskapet består av Røynestad, hans far Tom Toralf Røynestad og Frank Rob. Patentet på produktet er allerede i boks.

– Det vi jobber hardest med nå er å få på plass noen skal utvikle produktet sammen med oss. Alt er egentlig klart, men vi trenger samarbeidspartnere. Som sagt har jeg stor tro på at dette lar seg ordne med tanke på hvor interesserte mange har vært til nå.

– Når er dette apparat på plass i Flekkefjord for testing?

– Det er vanskelig å si sikkert, men kanskje allerede i løpet av året. Vi vet nokså konkret hva det vil koste å lage en prototype, men det vil vi ikke gå ut med nå.