Over 700 deltok på jobbmesse i Flekkefjord

Ole Kåre Emilsen ønsker å komme tilbake til arbeidslivet i en jobb rettet mot mennesker.

– Det er så fantastisk at så mange utstillere er til stede her og gir oss mulighet til å bli litt kjent med det de forskjellige holder på med. Jeg ønsker å komme tilbake i jobb, og gjerne jobbe med mennesker etter som jeg tidligere har vært Personlig brukerassistent, sier Ole Kåre Emilsen.

Ledige jobber

Rundt Listamannen vrimler det av personer som er arbeidsledige som jakter på en ny jobb. Han var en av flere av de 700 som brukte denne regnfulle onsdagen til å orientere seg om jobbmarkedet i den vestligste delen av Vest-Agder. Selv har han den senere tiden gått sykemeldt uten arbeidsgiver. Nå mener han tiden er inne for å komme tilbake i arbeidslivet.

Til stede var også personer som er i jobb, men som kan tenke seg å bytte beite.

Disse fikk i løpet av noen korte formiddagstimer et lite innblikk i hvordan arbeidsmarkedet fungerer i Listerregionen.

Stor oppslutning

Sira-Kvina kraftselskap med hovedbase på Tonstad i Sirdal, bildelprodusenten Benteler i Farsund, våtroms- og benkeplateprodusenten Fibo i Lyngdal, til Sørlandets sykehus Flekkefjord. Disse var noen av de nærmere 50 virksomhetene som hadde fått plass i Spira kulturhus. For andre året på på rad arrangerte NAV i de seks Lister kommunene jobbmesse. Oppslutningen om messen var høyere enn arrangørene forutså.

Marianne Thiesen studerer CV-en til Dornie Packschies som har bosatt seg i Farsund. Hun oppfordret den tyske kvinnen til å ta kontakt med en større virksomhet i Farsund.

–Det er først og fremst folk som ikke er i jobb som deltar her, men vi opplever også at det er mange studenter eller unge personer som gjerne vil flytte hjem som har oppsøkt dette arrangementet. Det at det er nærmere 50 arbeidsgivere som stiller med stand her, er fantastisk, sier Hilde Nesvik Nilssen ved NAV-Lyngdal.

Utfordringer

Etter noen år hvor optimismen har vært noe lavere innen industrien, og da først hos underleverandør til olje- og gassektoren, er det optimisme å spore innen flere andre sektorer. Utbygging av ny E39 mellom Kristiansand og Stavanger vil føre til stort behov for arbeidskraft med fagbrev.

Samtidig henger det litt mørke skyer over Flekkefjord dersom prognosene slår til. Ved påsketider skal SIMEK levere et fiskefartøy. Dersom det ikke dukker opp et nytt oppdrag relativt raskt, er det frykt for at det kan gå en stund før det igjen produseres nye skip ved verftet.

– Jeg må innrømme at vi frykter det som kan oppstå senere i vår. Derfor er det gledelig at det er så mange andre virksomheter som stiller på denne messen. Jeg tror ikke vi tidligere har opplevd at virksomheter har kontaktet oss og bedt om å få stille ut, sier Jessie Paulsen ved NAV-Flekkefjord.

Helsepersonell

Jessie Paulsen fra NAV-Flekkefjord og Hilde Nesevik Nilssen fra NAV-Lyngdal var imponerte over deltakelsen ved jobbmessen i Spira.
Kari Olsen Håheim, Therese Holm og enhetsleder Anette Årstad ved Sørlandets sykehus Flekkefjord ønsker flere med sykepleieutdannelse.

Behovet for flere varme hender innen omsorg og helse vil være økende. Enhetsleder Anette Årstad ved Sørlandets sykehus Flekkefjord gleder de seg over at Universitetet i Agder fra høsten igjen vil tilby et desentralisert sykepleiestudie.

– Vi er veldig glade for at det vil komme i gang et desentralisert sykepleie studium her i Lister. Det er viktig for å få rekruttert enda flere sykepleiere. Det er fortsatt mulig å søke om sommerjobb ved sykehuset i Flekkefjord, men folk må skyndte seg, mener Årstad som får støtte av Kari Olsen Håheim og Therese Holm.

Gabrielle Haugås mistet jobben sin som butikkansvarlig i Lyngdal for en tid tilbake. Etter møtet med Lars Magne Stølen fra Lyngdal Karosseri & Auto håper hun at jobberfaringene hennes kan resultere i ny jobb.