– Det blir jo nesten juleutstilling i år med tanke på tidspunktet, sier Lajla Chr. Røhne i kunstnarlaget til Kvinesdal24.

UTSTILLINGEN åpner altså fredag 1. desember i Kvinesdal kulturhus og er innlagt i programmet til Kvinesdal kommunes store kulturkveld - som den har vært også tidligere år.

Utstillingen åpnes av ordfører Per Sverre Kvinlaug i forkant av kulturkvelden der blant annet Ragin Wenk Wolff skal fremføre multimediashowet «Image in my Music» og kulturprisen og andre priser skal deles ut.

Hele 20 av medlemmene i Kvina Kunstnarlag stiller i år ut sine arbeider. Det er flere en noensinne. Laget har nærmere 40 medlemmer så dette blir en stor utstilling i antall bilder og med god spennvidde. De fleste av deltakerne på utstillingen vil være til stede under åpningen.

Medlemmer som deltar med kunstverk i år er Karin Meilandt, Turid Bjermeland, Leiv Knibestøl, Brian Evans, Kirsten Haaland, Kirsten Hegland, Sidsel Hølmebakk Evelid, Erna Thele, Sissel Gysland, Anne Hagen, Olav Torgersen, Bjørn Ingemann Kjørmo, Helga narvestad, Lars Galdal, Galib Mammadov, Kristine Omland, Maren Anne Hølmebakk, Anne Mai Eiesland, Kjersti Jølle og Lajla Chr. Røhne.

Arne Åmland fra Belland i Lyngdal er årets gjesteutstiller på Kvina Kunstnarlags høstutstilling. Foto: Tom Arild Støle
«Guten og geita» er tittelen på dette bildet. Akvarellen er malt av årets gjesteutstillinger Arne Åmland fra Belland i Lyngdal. Foto: Privat
Karin Meilandt bosatt i København og Skranefjell bidrar til utstillingen med dette maleriet. Foto: Privat

GJESTEUTSTILLER i år er Arne Åmland fra Lyngdal.

– Han har et godt, kjent navn her i distriktet og stiller ut akvareller i stort format og flotte farger, sier Lajla Chr. Røhne.

Arne Åmland, er kjent både som sivilarkitekt og kunstner. Han har arkitektkontor i Lyngdal - noe han tidligere også har hatt i Kristiansand. Som kunstner har han atelier på Belland i Lyngdal.

Åmland har arbeidet som kunstner i mange år, og første separatutstilling hadde han i 1984 i galleri Bi-Z. Han har vært med på Sørlandsutstillingen hele seks ganger og deltatt på utallige utstillinger rundt om, både separatutstillinger og sammen med andre. Han deltok på Høstutstillingen i 1977.

Åmland har også hatt flere utsmykningsoppdrag, blant annet i Lyngdal rådhus, Lyngdal bedehus, kirker med mere. Han er medlem av NBK-Agder og NG Norske grafikere.

Åmland har et godt, kjent navn her i distriktet og stiller ut akvareller i stort format og flotte farger.

UTSTILLINGEN i Kvinesdal kulturhus holder åpent hver dag til og med søndag 10. desember - med unntak av mandag 4. desember.

Kunstnarlaget har noen aktive år bak seg og arrangerer felles maledager en gang i måneden på dagtid. I januar blir det malekurs i Farsund, opplyser Røhne.

– Vi ønsker alle velkommen til en flott utstilling! avslutter hun.

Kirsten Hegland bosatt i Haag og Feda har malt trær. Bildets tittel er «Vinter over Fedafjorden». Det vises i utstillingen til Kvina Kunstnarlag. Foto: Privat