– I år har vi vært så heldige å fått med oss denne verdensberømte fiolinisten fra New York og Lindesnes. Ragin Wenk-Wolff skal fremføre sitt kritikerroste program: «Image in My Music». Det er et multimedia, multi-dimensjonalt show med musikk fra Klassiske Perler til Secret Garden og Pink Floyd, sier kultursjef Jan Schou.

I år har vi vært så heldige å fått med oss denne verdensberømte fiolinisten fra New York og Lindesnes

Han mener programmet til fiolinisten vil innehodle noe for alle og enhver, store og små. I showet får man oppleve det Ragin Wenk-Wolff ser i sitt indre når hun spiller på sin Stradivarius fra 1689. Hun har med seg Oddbjørn Stakkeland på flygel og Alf Willy Vestergren til å styre lyd, lys og projeksjon.

I TILLEGG blir det selvsagt utdeling av flere priser på kulturkvelden. Kulturprisen henger høyt i Kvinesdal og blir delt ut for 36. gang.

– Prisen er en av Sørlandets eldste. Den har blitt utdelt hvert år siden 1981, sier Jan Schou stolt.

Prisen er en av Sørlandets eldste

Kulturprisen består av en sjekk på 15.000 kroner, samt diplom og blomster. Kulturprisen blir som alltid delt ut av ordføreren.

Kulturstipendet ble første gang delt ut i 1984 og består også av et stipend 15.000 kroner diplom og blomster. Stipendet blir delt ut av Runar Nilsen, Siv Galdal Olsen og Constanse Skranefjell, som alle representerer kommunens driftsutvalg og komiteen for utvelgelse av kulturprisen og kulturstipend.

Toralf Haugland fikk kulturprisen i Kvinesdal i fjor. Fredag 1. desember avsløres årets prisvinnere. Foto: Christopher Gundersen

BYGNINGSVERNPRISEN i Kvinesdal har eksistert siden 1992. Prisen blir delt ut av kommunen i samarbeid med Kvinesdal Sparebank og Kvinesdal Historielag og består av planket i bronse, diplom tegnet av illustratøren Frode Skaren og blomster. Prisen blir fredag delt ut av Kenneth Trælandshei (Kvinesdal Historielag), Astrid Kloster (Kvinesdal Sparebank) og Elisabeth Urstad (Kvinesdal Kommune).

For noen år siden fikk Kvinesdal også et stipend til ung idrettsutøver og bak dette står Kvinesdal Idrettsråd. Stipendet blir i år delt ut til to ungdommer som begge får 2.500 kroner, samt diplom og blomster. Stipendet blir delt ut av leder, Olav Aase i Kvinesdal Idrettsråd.

SOM OM IKKE det var nok I år har skal det også deles ut et stipend fra Sach’s Minnefond.

Dette stipendet skal gå til unge studenter av klassisk musikk fra regionen og vil være et betydelig beløp. Stipendet deles ut av leder av stiftelsen, adv. Lilly Marie Kongevold.

– Pris- og stipendmottakerne vil bli holdt hemmelige fram til utdelingen på kulturkvelden. Uten å røpe for mye, er det virkelig noen dyktige kandidater som er valgt ut til å motta prisene i år, sier kultursjef Jan Schou.

Uten å røpe for mye, er det virkelig noen dyktige kandidater som er valgt ut til å motta prisene i år.

ÅRETS kulturkveld blir tradisjonen tro holdt samtidig med at Kvina Kunstnarlag har sin offisielle åpning av Høstutstillingen 2017. Årets utstilling har Lyngdalskunstneren Arne Åmland som gjesteutstiller. I tillegg deltar 15-16 lokale kunstnere som er medlemmer av kunstnerlaget.

Utstillingen vil stå i kultursalen i Kvinesdal Kulturhus og vil være åpent alle dager fra fredag 1. desember til og med søndag 10. desember. Den vil bare være stengt mandag 4. desember.