– Tanken min er at det blir nedsatt et forhandlingutvalg, som raskest mulig kan innlede samtaler med partene. På den måten blir det en politisk behandling av saken, understreker ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Rådmannens forslag innledes på følgende måte:

– Formannskapet gir forhandlingsutvalget i oppdrag å forhandle om adkomstvegen til Faråsvegen 18 – 20 -22. Det er kommet en henvendelse fra beboere i Faråsvegen, med ønske om at kommunen overtar siste del av adkomstvegen. Videre blir det fremholdt at kommunen kan overta vedlikehold av veien, men da må den oppgraderes til kommunal standard, og bygges i henhold til reguleringsplan.

Les også:

Karoly Krampe bor i Faråsveien i Kvinedal og har tidligere etterlyst at utbygger tar ansvar og asfaltere veistrekningen. Foto: Bjørn Hoel

Ordføreren tok tak

Veistykket det snakkes om, Faråsveien, er eid av Risa, men de vil ikke bekoste oppgraderingen av veien, som altså må til før kommunen eksempelvis vil måke snø. – Rådmannen anbefaler derfor at forhandlingsutvalget får i oppdrag å inngå forhandlinger om den siste delen av adkomstvegen til Faråsveien 18 – 20 -22, står det i innstillingen. Ordfører Per Sverre Kvinlaug har selv tatt tak i denne saken, og hatt en personlig dialog med beboer Karoly Krampe.

– Da blir saken løftet opp på et helt annet nivå, sier Kvinlaug.

Fornøyd beboer

Karoly Krampe, som har frontet saken, sier seg godt fornøyd denne utviklingen, og ikke minst at Kvinlaug selv har tatt tak i saken.

– Det er flott. Jeg håper dette løser seg så fort som mulig, om mulig før snøen kommer. Det er snart oktober, minner Krampe om.

Jeg håper dette løser seg så fort som mulig, om mulig før snøen kommer