For å få det til må grunneieren oppgradere/ asfaltere veien. Men å finne eieren var lettere sagt enn gjort.

– Jeg har ringt kommunen, som igjen har bedt meg ringe utbyggeren som har ansvaret for veien. Jeg har ringt til dem jeg har trodd har hatt ansvaret, og fått beskjed om å ringe kommunen igjen. Jeg har blitt sendt fram og tilbake, uten å komme noen vei. Det har tatt lang tid nå, flere år. Jeg har også vært inne på tanken om å ringe Forbrukerrådet. Men først ønsker jeg å lufte dette i avisen, sier Karoly Krampe, som har bodd i Faråsveien 22A i ti år, og som vi besøkte tidligere denne måneden.

Jeg har blitt sendt fram og tilbake, uten å komme noen vei.

Karoly Krampe har ventet i ti år på å få asfaltert veien. Foto: Bjørn Hoel

Les tilbakemeldingen fra ordføreren:

– Hullete vei

Det som ligger til grunn for denne frustrasjonen er altså en veistubb i Kvinesdal, nemlig Faråsveien 22 A og andre hus langs samme vei. Byggefeltet ligger på motsatt side av veien i forhold til stadion og Kvinesdal omsorgsenter.

– For at kommunen skal kunne vedlikeholde veien her, så må de som har ansvaret få den i forsvarlig stand. I dag er det en hullete grusvei, som blir enda verre når det regner for eksempel. Jeg har selv prøvd å fylle hullene med jord og småstein flere ganger, for å gjøre veien så god som mulig. Men det holder aldri veldig lenge, sier Krampe.

– Jeg har blitt sendt fram og tilbake, uten å komme noen vei, sier Karoly Krampe, som er fortvilet over at veien ved eiendommen hans ikke blir utbedret. Foto: Bjørn Hoel

– Ikke kommunal

Kvinesdal kommune bekrefter det Krampe sier.

– Dette er ikke en kommunal vei. I mine papirer står det at det er Risa som er ansvarlige der, sier enhetsleder for teknisk drift, Geir Netland.

Dette er ikke en kommunal vei. I mine papirer står det at det er Risa som er ansvarlige der.

Netland opplyser dessuten at når veien blir tilstrekkelig utbedret så kan grunneier av veien søke Kvinesdal kommune om de vil vedlikeholde veien.

– Kommunen har vært og brøytet her vinterstid, når det har kommet snø, og det er vi glade for. Men i det siste jeg har hørt at er de ikke lenger vil gjøre det, av frykt for å ødelegge redskaper, sier Karoly Krampe.

Karoly Krampe har bodd i Faråsveien 22A i ti år. Foto: Bjørn Hoel

Risa

Da avisen kontaktet Risa Entreprenør, ble vi fortalt at det er Presis veidrift som har overtatt dette ansvaret. Det skjedde visstnok i september 2018. Personen vi snakket med sa at det var Statens vegvesen som hadde det overordnede ansvaret.

Etter flere forsøk på å få tak i noen som kunne uttale seg fra Presis veidrift, fikk vi endelig en sms fra en Geir Kenneth Kjeldsen, hvor det sto:

– Hei, ser av kartet at den er kommunal vei, og den har vi ikke driftsansvar for.

Hei, ser av kartet at den er kommunal vei, og den har vi ikke driftsansvar for.

Vi tok også en telefon til Statens vegvesen, sånn for sikkerhets skyld. Pressetalsmannen for dette området heter Samir Kolukcija.

– Dette er jo ingen fylkesvei, så jeg tror ikke vi har noe ansvar der. Men jeg skal sjekke det opp for sikkerhets skyld, sa han først.

Etter noen minutter kom meldingen:

– Hei. som jeg trodde, vi har ingenting med denne vegen å gjøre.

Forsatt usikkert

Vi har dessuten snakket med styreleder i Brødrene Haddeland Holding, Roger Abusland. Brødrene Haddeland anlegg var eier av veien på et tidligere tidspunkt.

– Nå er Brødrene Haddeland et konsern med flere selskaper, så jeg kjenner ikke denne saken godt. Men etter hva jeg kan se så ble den solgt til Risa på et tidspunkt. Vi eier ingen vei i dette området, sier Abusland.

Vi eier ingen vei i dette området.

Etter en drøss med telefoner og mye frem og tilbake vet vi ennå ikke hvem som har ansvar for veien, som altså ikke blir vedlikeholdt av Kvinesdal kommune, før den blir oppgradert, primært asfaltert.