Med omkjøringsvei gjennom Kvinesdal som følger av arbeidet på E39, ber Jens Richard Haugland om at kommunen tilrettelegger for trafikksikkerheten ved av- og påkjørsel langs Øyesletta.

– Den vanlige inn/utkjøringen har sine utfordringer, spesielt nå som veien er lagt om. Her er det trolig midler til trafikksikkerhetstiltak som kan brukes.

Hindret sikt

Haugland ber kommunen prioritere forslaget nå som omkjøringen starter. Han mener det er viktig å ivareta trafikksikkerheten for beboerne langs Øyesletta, og ikke minst på Slimestad og Ytre Egeland.

– Utfordringen ved utkjøring er som du ser hindret sikt mot Flekkefjord. Dette fører til at du nesten må ha kjøretøy helt på hvitlinjen for fri sikt. Mot Liknes er det heller ikke fri sikt på grunn av bakketopp. Men hovedproblemet er mangel på fri sikt mot Flekkefjord. Når vi skal kjøre inn til Slimestad/Ytre Egeland så har ikke bilene bak fri sikt fordi bakketopp forhindrer det, dermed føler jeg de ofte tar en sjanse med å kjøre forbi før jeg kjører inn.

Åpne grusvei

Haugland trekker frem et forslag til hvordan de kan løse problemet. Det er å midlertidig - eller permanent - åpne for allmenn kjørerett ved en annen utkjørsel.

– Denne utkjørsel har fri sikt begge veier slik som vist på neste side. Jeg vet som grunneier at denne veien er forbeholdt de som har lakserett, men i praksis er det ingen kontroll på bruk av veien da det ikke er skiltet.

Det krever i så fall at grusveien oppgraderes, påpeker han.

– Det vil fjerne unødvendig trafikk ved Knerten Barnehage. I tillegg er det mange hus langs Slimestadveien man slipper å passere, noe som igjen gir økt sikkerhet for myke trafikanter. Man vil også fjerne mye unødvendig trafikk ved punkt 1. Her er det mange småbarn og husene ligger tett inn til veien.

Ved å åpne allmenn kjørerett ved punkt 2, mener Jens Richard Haugland at man fjerner mye unødvendig trafikk ved punkt 3 og punkt 1. Foto: Postlistene, Kvinesdal kommune
Haugland foreslår å asfaltere strekningen som er vist med den røde streken. Han mener at dette krysset har bedre sikt enn det som brukes i dag. Foto: Postlistene, Kvinesdal kommune

Avslutningsvis formidler han at forslaget er skrevet i privat regi og eventuelle andre berørte parter må selvfølgelig kontaktes om det er er behov for det.