– Kvinesdal fikk 100.000 kroner i statlige midler i 2015 for å holde fokus på dette, men det har gått litt trått med å få arbeidet i gang, innrømmer kultursjef Jan Schou.

Han forteller at han har overlatt hovedansvaret til leder av historielaget i Kvinesdal, Petter Svindland. Men Schou vil fortsatt være en del av styringsgruppa.

Men det har gått litt trått med å få arbeidet i gang

– Det er en veldig styrke at kommunene i regionen samarbeider om dette, og det har også høyt prioritert hos Vest-Agder fylkeskommune, sier Schou.

Som eksempel på samarbeid i forhold til kulturminner så nevner Schou Kvinesdals og Farsunds historiske tilknytning til Amerika.

Møtet ble avviklet i Kvinesdal kulturhus med deltakere fra Åseral, Audnedal, Hægebostad, Kvinesdal, Farsund, Flekkefjord og Vest-Agder Fylkeskommune. Agendaen var blant annet fylkeskommunens anbefalinger for planarbeidet og Riksantikvarens kommunestrategi.

– Det ble også en kort presentasjon av kommunenes arbeid med vekt på organisering av arbeidsgrupper og konsulentbistand. Deretter ble det en runde i forhold til utveksling av erfaring kommunene seg imellom, og diskusjoner om det videre arbeidet, sier Schou.