Det melder Brannvesenet Sør i en pressemelding. Forbudet, som gjelder fra og med klokken 15.00 i dag (torsdag), innføres for kommunene Farsund, Lyngdal, Hægebostad, Kvinesdal, Lindesnes og Åseral.

– Utrykninger til hendelser forårsaket av åpen ild i terreng vil bli politianmeldt, opplyser brannsjef Knut Berg Bentsen i pressemeldingen.

Til Lister sier Bentsen at de hadde en hendelse forrige helg hvor de måtte bruke ressurser på å slukke flere tilløp til brann som følge av en ungdomsgjeng som løp rundt og satte fyr på gress i Kvinesdal.

– Sånne ting er jo alltid unødvendig å bruke ressurser på, men spesielt i den tiden vi er inne nå med utfordring i bemanningssituasjonen som følge av koronaviruset er situasjoner som det helt unødvendig. Den hendelsen blir politianmeldt.

.. spesielt i den tiden vi er inne nå med utfordring i bemanningssituasjonen som følge av koronaviruset er situasjoner som det helt unødvendig.

I tillegg til koronautbruddet som skaper problemer, hekter Bentsen forbudet på økende skogbrannfare og dermed også økt smittefare.

– Ved større hendelser samles det jo mye folk og det ønsker man ikke nå. Derfor gjør vi det vi kan for å unngå det og strammer heller til skruen litt tidligere enn vi pleier, sier brannsjefen.

Det nasjonale forbudet gjelder fra 15. april til 15. september. Ifølge Bentsen er det tvilsomt om forbudet blir opphevet før den tid.

– Værmeldingen viser godt vær så langt vi kan se. Derfor blir det trolig ikke tillatt igjen før til høsten.