På egenhånd har han tatt initiativ til et folkemøte om vindkraft i Kvinesdal kulturhus, tirsdag 10. desember.

I invitasjonen, som er sendt til blant annet politikere, NVE og Statkraft, står det at det er et folkeopplysningsmøte angående Buheii og Kvinesdal vindkraft. Det er lagt opp til at det blir et panel, og hvor det blir muligheter for å stille spørmål.

– Med oss har vi blant andre tidligere viltforvalter hos Fylkesmannen, Tor Punsvik, ordfører i Lyngdal, Jan Kristensen, og en representant for Bevar Heiane, forteller initiativtaker Geir Martin Eftestøl.

Kvindølen Geir Martin Eftestøl har tatt initiativ til vindkraft-møte på Kvinesdal kulturhus 10. desember. Foto: Privat

Bakgrunn

Bakgrunnen for at han gjør dette, er ifølge ham selv det som skjedde under kommunestyremøte 20. november, hvor «Kvinesdals politikere gikk mot det de selv hadde sagt på forhånd».

– Politikerne gikk jo til valg på at de skulle si nei til vindkraft i kommunen. Men på fem minutter så ble alt snudd på hodet, illustrerer Eftestøl.

På dette møte er intensjonen at folk selv skal kunne stille spørsmål til politikerne om hva som egentlig skjedde.

– Folk skal selv få en mulighet til å stille de spørsmålene de måtte ha, på folkelig vis, ikke på politikervis, uttaler Eftestøl.

Han understreker at han var svært fornøyd med det kjappe svaret han fikk fra ordfører i Lyngdal, Jan Kristensen, om at han ville stille på møtet. Ifølge Eftestøl kommer også ordføreren fra Flekkefjord.

– Jeg har også kontaktet Kvinesdals ordfører, Per Sverre Kvinlaug, men jeg har ikke fått bekreftet at han kommer. Det var veldig mye frem og tilbake. Men jeg håper jo han kommer, fremholder Eftestøl.

Han opplyser dessuten at han også har invitert større medier, så som TV2.

– Jeg håper selvsagt at det kommer folk for begge sider i vindmøllediskusjonen. Dette er en så viktig sak. Jeg synes jo det ville vært rart om ordførerne fra Lyngdal, Flekkefjord og Lyngdal kommer, og ikke vår egen, sier han videre.

Politikerne gikk jo til valg på at de skulle si nei til vindkraft i kommunen

Vindkraft engasjerer fortatt i Kvinesdal. Foto: Bjørn Hoel

– Er viktig

Eftestøl forteller at det er første gang han gjør noe slikt.

– Jeg liker egentlig ikke så mye oppmerksomhet. Men denne saken er så viktig for meg. Jeg vil si at jeg representerer naturen i dette, og jeg reagere veldig kraftig på den utviklingen som har skjedd i forhold til behandling av vindkraft i kommunen, sier han.