Det sier styremedlem i Kvinesdal ungdomsråd (KUNG), Ruben Aasland, om viktigheten av at Kvinesdal nå får et sentrumsnært, topp moderne ungdomshus. Går det som de involverte håper åpnes det før påske.

Nesten 300.000

Kvinesdal24 møtte tre tillitsvalgte fra ungdomsrådet tidligere denne uka, i det som skal bli Kvinesdal nye storstue. Det var leder Andrea Malen Midtbø Versland, nestleder Thomas Faret Tønnessen og styremedlem Ruben Aasland. Alle går i 10. klasse på Kvinesdal ungdomsskole.

Tidligere denne måneden vedtok Kvinesdal kommunestyre å tilleggsbevilge nesten 300.000 kroner til renovering av bygningen og midler til innkjøp av inventar og utstyr. Vedtaket om å etablere nytt ungdomshus ble gjort allerede i 2017. Den gang bevilget kommunen blant annet 390.000 til etableringen.

– Jeg er positivt overrasket over at over at kommunen gjør dette, sier ungdomsrådsleder Andrea Malen Midtbø Versland. Hun har vært med og jobbet for at Kvinesdal skulle få sitt eget ungdomshus i flere år allerede, og er glad for at det nå snart er ferdig.

Jeg er positivt overrasket over at over at kommunen gjør dette.

Ruben Aasland og Andrea Malen Midtbø Versland vil ikke røpe navnet på ungdomsklubben ennå. Logoen skal uansett henge over inngangen bak dem. Foto: Bjørn Hoel
Det vil også bli steder hvor man bare kan roe ned. Foto: Bjørn Hoel

Kanskje påske

Ifølge kulturkonsulent Henriette Rafoss har de et håp om at ungdomshuset kan stå ferdig før påske 2019.

– I verste kan kan det tar litt lengre tid, men i hvert fall i løpet av våren. Jeg vet at mange har ønsket seg et slik sted veldig lenge. Når ungdommene har et sted å samles så er det mindre sjanse for at de møter folk de ikke burde, sier nestleder Thomas Faret Tønnessen.

Han får støtte fra kollega Ruben Aasland:

– Det er veldig viktig at vi får et sted vi kan sosialisere oss i stedet for å bli utsatt for dårlig påvirkning.

Det er veldig viktig at vi får et sted vi kan sosialisere oss i stedet for å bli utsatt for dårlig påvirkning.

Det er kulturkonsulent Henriette Rafoss som holder i dette fra kommunes side.

– Jeg holder blant annet litt orden på de forskjellige håndverkerne som skal inn og jobbe her, sier hun.

Ungdomsrådsleder Andrea Malen Midtbø Versland mener det er på tide at ungdommene i Kvinesdal får sin egen klubb. Foto: Bjørn Hoel
Kulturkonsulent Henriette Rafoss har et håp om at den nye ungdomsklubben i Kvinesdal kan stå ferdig før påske. Foto: Bjørn Hoel
Ungdomsrepresentant Ruben Aasland tror at han vil foretrekke å spille bordtennis og biljard. Foto: Bjørn Hoel
Nestleder Thomas Faret Tønnessen sier at mange ungdommer har ønsket seg et ungdomshus lenge. Foto: Bjørn Hoel

Eierskap

Rafoss opplyser at når det nærmer seg åpningen av det nye ungdomshuset, vil også foreldre og ungdommen selv blir invitert til å male, og legge siste hånd på interiørarbeidet.

– Det er med på å gi de unge eierskap til stedet, sier Rafoss.

På spørsmål om hva det nye ungdomshuset skal hete, svarer hun:

– Nei, vi vil ikke offentliggjøre navnet ennå. Vi har hatt en navnekonkurranse på gang via en Facebook-gruppe. Vi ønsker å vente til åpningen med å avsløre det. Det allerede folk som jobber med logoen, sier kulturkonsulent Henriette Rafoss.

Vi har hatt en navnekonkurranse på gang via en Facebook-gruppe. Vi ønsker å vente til åpningen med å avsløre det.

Mindre konsert-arrangementer vil det bli en del av i det nye ungdomshuset. Fra venstre Andrea Malen Midtbø Versland, Ruben Aasland og Thomas Faret Tønnessen. Foto: Bjørn Hoel

To ganger

Ungdomshuset vil holder åpent to ganger per uke, hver onsdag og fredag.

Størrelsen er på om lag 250 kvadratmeter. Her skal det både være chillerom, TV-rom, bordtennis, biljard og muligheter for å drive med kreative aktiviteter. Det vil muligvis også bli arranget LAN-party innimellom.

– Det går også an å arrangere mindre konserter her , sier Rafoss.

Her er dessuten to etasjer, og flere muligheter for å gjøre ting.

Ifølge ungdommene og kulturkonsulenten er det vanskelig å anslå hvor mange ungdommer man regner med vil oppsøke det nye ungdomshuset.

– Målgruppa er ungdommer fra 8. klasse til og med videregående, sier de.