– Jeg tok rett og slett kontakt med ham og spurte om han ville gjøre det, og det sa han ja til, fremholder en fornøyd kultursjef, Jan Schou.

SOM MANGE sikkert vet handler stykket om hvordan det var å vokse opp med en voldelig far. Det var for øvrig gjennom TV 2-programmet «Vårt lille land» at historien om ham og hans tre søstre ble landskjent.

Komiker Rune Andersen med sin største utfordring til nå. Foto: Pressefoto

Rune Andersen er en av landets ypperste komikere. Etter at historien om hans familie ble kjent gjennom TV-ruta, ønsket han å ta temaet inn på scenen. Og det har han tydeligvis lykkes godt med. Fædrelandsvennen har gitt terningkast 6, mens VG har gitt terningkast 5.

JAN SCHOU opplyser at billettene blir lagt ut for salg fra 15. februar.

– Jeg tror folk fra distriktet vil like dette veldig godt. Etter at jeg la ut opplysningene om forestillingen på Facebook, har jeg fatt svært mange gode tilbakemeldinger, sier han.

Ifølge terminlista skal de tre neste forestillingene med «Lykkeliten» settes opp på Hovedscenen i Stavanger i løpet av februar måned. I Kvinesdal blir «Lykkeliten» vist lørdag 15. september.

Dette var før han ble kjent, men det var alltid morsomt å ha ham på besøk.

KVINESDALS kultursjef beskriver komikeren og sørlendingen Andersen som en venn av Kvinesdal. Selv har han kjent Rune Andersen siden begynnelsen av 90-tallet, da Schou jobbet som koordinator for funksjonshemmede i Kvinesdal. Rune Andersen selv arbeidet som selger for engros-firmaet Tybring-Gjedde, og solgte blant annet kulepenner og annet kontorrekvisita.

– Dette var før han ble kjent, men det var alltid morsomt å ha ham på besøk. Han var for eksempel god til å imitere folk da også, og fortalte mange gode historier, humrer Schou.

Rune Andersen blir å se på scenen i Kvinesdal kulturhus i september, med forestillingen «Lykkeliten». Foto: Privat

DET ER Kvammen & Sægrov som presenterer «Lykkeliten».

Regien har Pål Mangor Kvammen.

Rune Andersen påpeker at valget med å sette opp forestillingen «Lykkeliten» har vært hans største utfordring som artist. Ifølge arrangørene brenner han for dem som har opplevd og opplever vold og overgrep som barn.

– I denne forestillingen fortelles historien med de virkemidlene han mener er viktig, nemlig ærlighet, varme og humor, påpeker de arrangementsansvarlige.