Riksteatret gjester kulturhusene i Kvinesdal, Lyngdal og Flekkefjord henholdsvis søndag 28/1, tirsdag 30/1 og onsdag 31/1.

– Alle spillestedene melder om utsolgte hus. I Kvinesdal har vi sågar satt inn noen ekstra stoler, slik at vi fortsatt har noen ledige plasser helt bakerst i salen for etternølerne. Disse kan kun kjøpes på rådhuset og kulturhuset, opplyser Kvinesdals kultursjef Jan Schou.

Det vil også være ti lokale barn som deltar i forestillingen på hvert av kulturhusene.

– I Kvinesdal er det barn fra Liknes barnekor siden det er en søndag, i Lyngdal og Flekkefjord er det barn fra kulturskolene som deltar. Disse har øvd i hele høst – og gleder seg stort til å komme på scenen sammen med profesjonelle skuespillere, i de flotte kostymene som de får lånt av Riksteatret, sier Jan Schou.

Kasper, Jesper og Jonatan er tre skumle røvere som dukker opp i forestillingen. Foto: L-P Lorentzen

I Kardemomme by bor gamle Tobias, pølsemakeren, trikkefører Syversen og barberer Sørensen. Tommy og tante Sofie og vesle Kamomilla. Og politimester Bastian som aldri har lyst til å arrestere noen. Rett utenfor byen bor det tre røvere som heter Kasper, Jesper og Jonatan.

Jan Schou oppfordrer folk til å komme på forestillingen.

– Dette er en teaterforestilling full av energi, humor, dans og masse musikk. Du vil møte en frekk papegøye, en talende kamel og en løve som er glad i melkesjokolade. Bli med inn i Egners verden og opplev den magiske teaterstemningen på kulturhuset der du bor. Røverne gleder seg til å hilse på barna som kommer på besøk, sier Kvinesdals kultursjef.

Kim Haugen er regissør for forestillingen. Disse skuespillerne er med: Øyvind Boye Løvold, Philip Bøckmann, Mats Holm, Tor Ivar Hagen, Theodor Hellwig, Jan Huse, Siren Jørgensen, Janne Johansen Kjellevold, John Sigurd Kristensen, Mathias O’Wiidt Luppichini, Morten Røhrt, Jonas Rønning, Jon Rørmark, Erik Aleksander Schjerven, Lars Helge Throndsen, Linda Tørklep og Olli Wermskog.