Det var en gang en forelder med mange aktive barn på fritiden som ville følge opp sine barn med lekser og skolearbeidet. Han ba rektor om og få ukeplanen med lekser på fredagen for uken etter for og kunne gjøre noe lekser i helgen visst det passet seg slik. Nei, lekseplanen er ferdig, men dere får ikke planen før mandag selv om andre skoler i kommunen ga elever lekseplanen før helgen.

Så ba han rektor om at elevene burde ha dobbelttimer i svømming på slutten av dagen for ikke og miste undervisningstimer og utnytte tiden bedre, men dette tok mange år før skoleledelsen i kommunen skjønte og Utdanningsdirektoratet måtte komme med avklaringer før skoleledelsen gjorde endringer. Til slutt ville forelderen ha slutt på frionsdager som blir praktisert på denne skolen som er likestilling fiendtlig og tvinger barn fra 1.-4 trinn som ikke ønsker frionsdager og være hjemme fra skolen, mens elevene heller vil være på skolen med alle vennene og lære litt i tillegg. Avvikling av frionsdager ble tatt opp i åpen post til ordføreren og kommunalsjefen feilinformerte ordføreren og kommunestyre i svaret og avvikling av frionsdag ble ikke behandlet politisk som etterspurt til ordføreren.

I ettertid har rektor på Liknes skole innført 5-dagers skoleuke for å gi elevene kortere arbeidsøkter og mer friminutt som er viktig for god læring i tillegg til likestilling. Når det i tillegg er bli avdekket brudd på opplæringsloven fra Fylkesmannen og kommunalsjefen endrer opplysninger og bruker friminutter til undervisningstimer for å unngå brudd på minstetimetallet i tilsynsrapporten sier jeg bare NOK er NOK. Hvor er politikerne?? Her har ordfører og kommunestyre blitt feilinformert fra kommunalsjef uten at dette er rettet opp med ny politisk behandling.

Elevene på Vesterdalen skole har i en årrekke mistet mange undervisningstimer til busstransport ved svømmeundervisning og har 9 frionsdager i året som mange elever ikke vil ha og gjør at de får lengre dager og læringsøkter. Dette bør politikerne nå forstå og etter orienteringen fra rektor på Liknes skole til drifts og tjenesteutvalget om avvikling av onsdagsfri og faglig begrunnelse likestille elevene i kvinesdalskolen med 5-dagers uke for alle elever fra skoleåret 2018-2019.

Ernst Walskaar