Det blir konsert i Lyngdal kirke fredag 6. desember og dagen etter i Kvinesdal kirke.

Mannskoret Gaasehud og Høvåg Storband har samarbeidet ved tidligere anledninger. Sist de spilte og sang på Kick i Kristiansand kalte de konserten «Bønder i byen».

– Men nå skal vi henge kjeledressen i fjøset, ta på oss pentøyet og gi dere noe av det vakreste vi har. Julekonserten «Natten er lang», er utsøkte julelåter i ny drakt fra et erfarent og kraftfullt mannskor og et sprudlende storband, forteller pressetalsmann for mannskoret, André Vaaler.

– Julefred i benkeradene

Han lover at aktørene har satt sammen en konsert som publikum aldri vil glemme.

– Vi vil skape julefred i benkeradene, gi deg et smil om munnen, litt fot og rytme i tillegg til alt det du alltid ønsker deg, sier Vaaler.

Vi vil skape julefred i benkeradene, gi deg et smil om munnen og litt fot og rytme.

Ivar Kirkhus og Einar «Wallen» Mjåland vil lede an, og Kristin Dahl, Terje Skaar og Tor Anders Stølen vil være blant solistene.

Mannskoret Gaasehud og Høvåg Storband har holdt på i en årrekke. Når koret og storbandet har konserter rundt Krististiansand er det ofte fullt hus og god stemning.

– Vi fikk lyst på en tur vestover sammen, sier André Vaaler.

Før jul ifjor ble Gaasehud med Pål Rake på en konsert til Egersund. Etter en fullsatt Egersund kirke kom ideen på hjemturen om å stoppe opp og gi litt julestemning til tilfeldige hus på veien hjem. Det ble suksess og en uforglemmelig opplevelse for kormedlemmene.

– Det var trolig på denne turen at noen foreslo Kvinesdal og Lyngdal, og nå er det bare få dager igjen, sier Vaaler.

Høvåg Storband er klare for konserter i Lyngdal og Kvinesdal kirker fredag 6. og lørdag 7. desember. Foto: PRESSEBILDE
Solist på konsertene i Lyngdal og Kvinesdal kirker fredag 6. og lørdag 7. desember: Kristin Dahl. Foto: PRESSEBILDE

Verdensnyhet

– Høvåg storband er helt fantastisk gode, og med Kristin Dahl som solist, korets egne solister og masse humør, sangglede og pågangsmot håper vi folk finner veien til kirkene, fortsetter han.

Han lover at det blir både klassisk mannskorsang, sangene du forventer til en julekonsert, mannskor og storband i Chicagos variant av «Christmas song» og «Driving home for Christmas».

– Og så blir det verdensnyheten sag, storband og mannskor, avslutter André Vaaler.