Tirsdag 26. juni arrangeres det grendekarusell i tradisjonens tro, men denne gang er det ekstra spesielt. Denne datoen er det nemlig jubileumsløp.

– I 1999 var det en gjeng fra slakteriet borte på Nico-senteret som fant ut at man skulle hatt et eller annet for de små innen friidrett. Så bestemte de seg for å lage en grendekarusell og se hvordan det slår an. Ut ifra det startet de opp med syv løp på grendeplassene i Kvinesdal, forteller Andy Syvertsen, som like etter ble med i arrangør-troppen.

I dag er det han og Rune Svindland som driver det.

I år blir det jubileumsløp med Grendekarusellen som er i sin 20. sesong, informerer arrangør Andy Syvertsen. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Populært

– Etter hvert har vi jo lurt på om vi skulle stoppe, for vi føler vi har mye å gjøre. Men vi har ikke klart å stoppe, for det er så innarbeidet at barnehager og skoler tilpasser avslutningene på våren til grendekarusellen, sier Syvertsen.

Han opplyser at arrangementet trekker til seg mange deltakere, og i fjor hadde de grovt regnet et gjennomsnitt på 175 startende i hvert løp (totalt syv løp).

Nå har vi hatt tre-fire løp allerede, men det store i år er at det er den 20. sesongen.

Og nå er de altså inne i sin 20. sesong.

– Nå har vi hatt tre-fire løp allerede, men det store i år er at det er den 20. sesongen. Vi vil derfor gjøre litt stas på dem som starter. Så derfor har vi laget et lite budsjett hvor vi vil gi dem en flott t-skjorte som minne, opplyser Syvertsen.

Og på forespørsel har Sparebanken Sør sagt ja til å sponse med 35.000 kroner til jubileumsløpet. Det skal brukes dedikert til løpet den 26. juni, påpeker Syvertsen.

Folkefest

– Jubileumsløpet blir i Kvinaparken - og der har det aldri vært før. Da kommer ordføreren, det blir gratis utdeling av is, alle får t-skjorter, det blir musikk og et stort banner. Vi skal gjøre det vi kan for å trekke folk, lover han.

Løpet går i runde rundt Kvinaparken, og det blir lagt stas med medalje til barna. Syvertsen påpeker at de også har med seg Ingrid Egeland Syvertsen (13) på arrangør-laget, som kommer til å bidra med utdelingen av medaljer.

– Vi regner med at det blir mye folk. Vi har bestilt 200 t-skjorter, og blir det flere skal alle få, forsikrer Syvertsen.