På vegne av en tiltakshaver søker Cowi Kvinesdal kommune om dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene for masseuttak på en adresse på Knaben.

– I rekkefølgebestemmelsene paragraf 15 står det at «masseuttaket skal være avsluttet i løpet av år 2018». Per nå er det cirka 1/3 masser igjen å ta ut i forhold til de totale mengdene på cirka 200.000 kubikk, som er beregnet uttak innenfor området. Området har også blitt benyttet til mellomlagring av tunnelmasser fra Sira-Kvina-anlegget. Per dato ligger det igjen cirka 7.000 kubikk løsmasser som skal benyttes i området i forbindelse med utbygginger, skriver Svein Åge Omland i søknaden fra Cowi.

Området har også blitt benyttet til mellomlagring av tunelmasser fra Sira-Kvina-anlegget

Ifølge søknaden er veien fra fylkesveien og inn til området i orden, og frisikten ved fylkesveien er etablert i henhold til gjeldende reguleringsplan.

– For å utnytte det regulerte området, samt å tilbakeføre med tildekningsmasser etter at egnede masser er tatt ut av området, søkes det om dispensasjon for ytterligere 10 år frem til 2028 for masseuttak, samt at området kan benyttes til mellomlagring av tunnelstein fra Sira-Kvina-utbyggingen, skriver Omland videre i søknaden til Kvinesdal kommune.