Dette sier seniorrådgiver i Statkraft, Knut A. Mollestad, til Lister. Han tilføyer at det ikke er noen endring av planene fra deres side når det gjelder utbygging av et vindkraftverk på Kvinesheia.

Angående påstandene om at det har vært gjort en dårlig jobb i forkant av at Statkraft fikk konsesjon til å bygge, ønsker han ikke å kommentere det i avisen.

– Vi har mottatt mail fra de du henviser til, og har sendt dette videre til vår miljøvernavdeling, sier Mollestad.

– Vi må gjøre en grundig jobb, sier seniorrådgiver i Statkraft, Knut A. Mollestad. Foto: Statkraft

– Opphetet

Etter at Statkraft søkte NVE om å økt effekt og utsettelse på bygging av vindmøller tidligere i år, mente NVE at denne endringen utløste krav om oppdaterte konsekvensutredninger. NVE ba derfor Statkraft om å sende inn tilleggsutredninger for relevante tema, sammen med detaljplan og MTA (miljø, transport og anlegg) for vindkraftverket.

– Dette hadde vi tenkt å gjøre uansett, men på et annet tidspunkt. Hadde vi søkt om å gjøre dette før alt presset rundt etableringen av vindmøller var blitt så opphetet, ville en slik søknad vært kurant. Når det er sagt så gjør vi det vi har blitt bedt om å gjøre. Det er ingen endringer i planene fra vår side. Vi regner med å ha alt klart i løpet av noen uker, sier Mollestad.

Blir påklaget?

Han understreker samtidig at han mener at folk har rett til å mene hva det vil.

Seniorrådgiver Mollestad legger til at om Statkraft skulle få et positivt svar fra NVE, regner han med at det vil bli påklaget.

– Det er knapt en vindkraftsak i landet som ikke lenger blir påklaget. Da vil saken i tilfelle oversendes Olje- og Energidepartementet, og da kan politiske føringer endre dette. Uansett gjør vi det vi blir bedt om. Vi har ingen problemer med det, fremholder Mollestad.

Avisen har også vært i kontakt med Norconsult, som har kjøpt opp firmaet som i sin tid laget rapporten. Fredag ettermiddag fikk vi dette svaret, fra kommunikasjonsrådgiver Kjetil Ekkeren:

– Jeg har foreløpig ikke klart å finne ut av hvem dette er. For alt jeg vet så jobber ikke de som skrev rapporten i Norconsult lenger.