Planen var at den digitale åpningsfesten av «Stjerneporten» skulle finne sted klokken 17.00. Men kraftig vind og pøsregn gjorde forholdene så utfordrende at arrangørene har valgt å utsette åpningen i en time.

Da programmet skulle starte klokken 18.00 hadde man litt tekniske utfordringer med lyden, men et kvarter på overtid av overtiden var man i gang.

Koronarestriksjonene gjør at Kvinesdal kommune inviterer til digital åpningsfest, ved å streame arrangementet. Det ønskes med andre ord ikke publikum til stede når lysene tennes. Alle oppfordres til å følge lystenningen på nett.

Vi gjengir kommunens stream i vinduet over.

«Stjerneporten» åpnet for første gang i fjor, og skulle bli Sørlandets nye selfiested. Den gangen møtte flere hundre mennesker fram, til en heidundrende åpningsfest. Slik blir det ikke i år.

De skuelystne må følge festen på nett. Ordfører Per Sverre Kvinlaug blir konferansier. Kvinesdal musikkorps skal bidra. Det samme skal skoler i Kvinesdal. Sponsorer og samarbeidspartnere skal holde appeller og det blir fyrverkeri.

foto
Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug i midten, like etter at over 30.000 lys var tent. Foto: Cecilie Nilsen
foto
Rett over klokken 18.00 kom man i gang med den digitale åpningsfesten. Foto: Cecilie Nilsen
foto
Vanskelige værforhold lørdag førte til at åpningen av lystunnelen, måtte utsettes en time, fra klokken 17.00 til 18.00. Foto: Cecilie Nilsen

Da lystunnelen åpnet i fjor, var den på 40 meter og besto av 22.400 lys på Nesbrua i Liknes sentrum. I år er tunnelen utvidet med 20 meter. Tunnelen har nå over 30.000 lys.

Vi kommer tilbake med fyldig reportasje fra åpningen av «Stjerneporten».

foto
Skjermdump fra Kvinesdal kommunes stream.