– Vi måtte få med oss denne begivenheten, og ta en selfie, humrer paret, som hadde tatt turen fra Flekkefjord for å få med seg åpningen av Kvinesdals nye attraksjon i vintermørket.

– Kjempefint

– Dette ble kjempefint, og utrolig kult! Det svarte absolutt til forventningene, sier Marit Sørensen Kvinlaug, mens hun er klar til å sende av gårde et bilde på Snapchat.

– Hun legger ut bilder overalt. Jeg er bare med, ler ektemannen.

Og de var langt fra de eneste som tok bilder av lystunnelen på Nesbrua, som ble offisielt åpnet fredag kveld.

Selv om værgudene var litt lumske, med regnvær store deler av fredagen, hadde flere hundre kvindøler møtt fram til en over timelang åpningsmarkering.

– Dette var helt fantastisk! Jeg vil anslå at det har møtt fram rundt 500-600 mennesker for å få med seg denne åpningen. Vi er kjempefornøyd. Denne tunnelen er en helt unik attraksjon fordi det ikke finnes noe liknende i hele Norge. Vi ønsker med denne lystunnelen å skape et lys i mørket, og vi vil at folk skal bli glade når de går over Nesbrua. Dette blir Sørlandets nye «selfie-sted», sier Åse Gjelsten-Versland i Handelshuset Kvinesdal.

Denne tunnelen er en helt unik attraksjon fordi det ikke finnes noe liknende i hele Norge.

Publikum strømmet inn i tunnelen straks lysene ble tent, rett før klokken 19 fredag kveld. Foto: Tom Arild Støle
Maria Kvinlaug (fra venstre), Othelia Gotheim, Elias Kvinlaug og Thomas Kvinlaug ble tatt bilde av, av mødrene Ida Egeland Kvinlaug og Eva Merete Gotheim. Foto: Tom Arild Støle

22.400 lys

Lystunnelen er 40 meter lang og opp mot tre meter høy. Den består av totalt 22.400 led-lys, og skal lyse opp Nesbrua i Kvinesdal i vintermånedene, ut mars. Etter åpningen ble det annonsert at navnet på den nye lystunnelen blir «Stjerneporten».

– Vi hadde store forventninger på forhånd, og det ble knallfint og virkelig stemningsfullt. Det føltes som om vi gikk gjennom en tunnel, sier Ida Egeland Kvinlaug og Eva Merete Gotheim, som tok bilde av barna sine inne i lystunnelen etter åpningen.

– Det var kult. Lysene var stilige. Men det var ikke alle som var skrudd på, konstaterte Idas sønn, Thomas Kvinlaug.

Også Aina Berntsen og Margunn Bilstad fra Lund i Rogaland hadde stoppet innom for å få med seg lystunnelen.

– Vi var egentlig på vei forbi, men kunne ikke dra herfra før åpningen hadde vært. Det var aldeles nydelig. Men vi kommer nok igjen når det ikke er så mye folk her, sier de.

For da lysene ble tent et par minutter før klokken 19 fredag kveld, strømmet publikum inn i alle lysene.

Aina Berntsen og Margunn Bilstad fra Lund kommune hadde tatt turen til Kvinesdal for å få med seg åpningen av lystunnelen. Foto: Tom Arild Støle
Slik ser den 40 meter lange lystunnelen ut. Foto: Tom Arild Støle

– Magisk

– Det var en magisk opplevelse, og dette er en attraksjon som er vel verdt et besøk. Det er liksom ikke bare et par meter det er snakk om, men hele 40 meter, sier en oppstemt Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Han mener lystunnelen er god reklame for Kvinesdal, og tror den er blitt lagt merke til.

– Det var et av våre medlemmer, Mariann Seland som kom opp med ideen i julen i fjor. Hun sendte meg et bilde av en liknende lystunnel. Så har det gått fort. Vi har 40 meter nå, men broen er på 88 meter. Det er store muligheter for å utvide tunnelen, men det skal jo finansieres også, ler Åse-Gjelsten Versland i Handelshuset Kvinesdal.

Lystunnelen har kostet 519.000 kroner, og er gitt i gave til Kvinesdals og Lister-regionens innbyggere fra Kvinesdal kommune, Flekkefjord Sparebank og Kvinesdal Sparebank. Kommunen har gått inn med 350.000 kroner, mens bankene totalt har bidratt med 150.000 kroner.

Da tunnelen ble presentert for drøye to uker siden ble det sagt at lystunnelen ville kunne bli Sørlandets nye «selfie-sted». Den fikk i alle fall en flying start fredag kveld.

Etter at lystunnelen var tent, var det klart for fyrverkeri. Foto: Tom Arild Støle
Flere hundre mennesker strømmet til Liknes for å få med seg åpningen av lystunnelen fredag kveld. Foto: Tom Arild Støle
Banksjef Jan Kåre Eie i Flekkefjord Sparebank, Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug og konstituert banksjef Tone Egeland Syvertsen i Kvinesdal Sparebank, som har betalte lystunnelen, gledet seg til lysene skulle bli tent. Foto: Tom Arild Støle
Hollenderbyens Dannede Duer opptrådte før den offisielle åpningen. Foto: Tom Arild Støle
Kvinesdal musikkorps opptrådte i Liknes. Foto: Tom Arild Støle
Flere hundre mennesker strømmet til Liknes for å få med seg åpningen av lystunnelen fredag kveld. Foto: Tom Arild Støle
Flere hundre mennesker strømmet til Liknes for å få med seg åpningen av lystunnelen fredag kveld. Foto: Tom Arild Støle
Kveldens konferansier var Glenn Tønnessen. Foto: Tom Arild Støle
Publikum strømmet inn i tunnelen straks lysene ble tent, rett før klokken 19 fredag kveld. Foto: Tom Arild Støle