Lyngdal menighet ønsker ikke å være en deltaker i Pride-arrangementet. Kirka burde gjøre enda mere for å inkludere alle. Kirka bør være mere åpen og tenkt på hva Jesus ville ha gjort. Jeg tror Jesus ville ha jublet hvis de som trengte det mest fikk ekstra oppmerksomhet i hans hus!

Ikke alle er som to dråper vann. I Lyngdal kommune burde det være plass til alle. Lyngdal skal være en by hvor alle føler de hører til. Alle mennesker skal kunne leve som den de er, og elske den de elsker og føle at de tilhører felleskapet.

Jeg drømmer om en raus, mangfoldig og inkluderende kommune, og da trenger vi Lyngdal menighetsråd med på laget! Jeg tenker på de som er født homofile. De som er kristne,men som har vært så uheldige å bli skapt av den hundre prosent kjærlige Gud som homofile. Skapt som homofile av en far som elsker dem ubetinget, men som ikke kan tåle en stor del av deres medfødte identitet. Slik jeg tolker de som mener homofili er synd, skal disse homofile undertrykke deres legning og dermed deres identitet? De skal leve med en forståelse av en far som har skapt dem i sitt bilde og som elsker dem, men som avskyr store deler av den de er?

Jeg drømmer om en raus, mangfoldig og inkluderende kommune, og da trenger vi Lyngdal menighetsråd med på laget!

Men vi er på riktig vei! Husk at Pride-bevegelsen i Lyngdal ikke har noe med organisasjonen Fri å gjøre!

Jeg husker Mamma Arvella sa til meg engang: Støtt alltid de med ekstra utfordringer. Det vil jeg gjøre til siste åndedrag.

Steinar Bjørnstøl,

Lyngdal Venstre