Det var voldsomt så mange som plutselig kom på banen med variasjoner over et tema. Det virker nesten som en panisk infanterimobilisering av de rettferdige og siste dagers hellige mot det «forferdelige» som skal pågå i Lyngdal og på Sørlandet inkludert læring i skolen.

Det blir igjen mye hummer og kanari med støvsuging etter opportune skrifter og mennesker som kan underbygge egne holdninger og overbevisninger, så intet nytt fra Sørfronten. Det blir som i klimadebatter o.l. - hva tusen vitenskapsfolk sier er uinteressant om man bare kan finne én som sier det motsatte. Halleluja!

For å skape mest oppstyr og forferdelse, er det om å pøse på med sjokk og vantro, og det er ikke vanskelig i vår kakofoniske medie- og internettverden med sosiale medier i tillegg. Det er så mye konspirasjonsteoretisk vas om symboler og eierskap fra flere her at en skulle ikke tro vi levde i 2023. Jeg foreslår at mange bidragsytere går sammen om å utgi bøkene «Hvordan skape storm i vannglass?» og «Mye skrik og masse tull!».

«Godwins lov» brukes flittig, der man nærmest likestiller ting med nazismen for å fremstille verst tenkelig. Vel, det kan hende man forregner seg og at de fleste oppegående lesere ikke biter på (det er nemlig ikke så veldig vanskelig å gjennomskue den egentlige agendaen).

Man klarer også å blande inn symbolet for FNs bærekraftsmål i debatten og påstå de også har «stjålet» regnbuen (det symbolet har forresten 17 forskjellige fargenyanser mens regnbuen har 7 og regnbueflagget 6). Det kan hende det er noe jeg ikke har fått med meg, men har noen patentrettigheter og monopol på farger? Noen ser tydeligvis spøkelser på høylys dag, og plutselig ble våre vikingers gudetro også stueren med bivrost (regnbuebroen). Jaja, man finner hverandre når man har en felles fiende og sak. Ekstra skremmende blir det når man nesten fremhever Kina og Russland som forbilder vi bør kopiere, men det viser igjen hvordan autoritære krefter, dogmatisk tro, og kun én akseptert forståelse finner hverandre i skjønn forening.

Det skjæres visst også unødvendig i det store flertall av nyfødte friske amerikanske guttebarn (og andre steder med kulturell eller rituell praksis) i rent hysteri og uten tillatelse, men hvor er protestene mot dette? I stedet for å skape det vanlige oppstyret ved ensidig fremstilling av noe, tror jeg mange kanskje burde lese om igjen artikkelen om Oscar i denne avisen den 8/7 i år. Men med så mange som forsøker å utbrodere sin kunnskap innen biologi, univers og menneskets psyke, må jo andre bare melde pass for «ekspertisen» på sidene her.

Det er sikkert ikke enkelt å være verken ordfører Jan Kristensen eller generelt politiker i sørvestlige regioner med så mye dogmatiske holdninger og snever innsikt, og det skal både personlig og politisk mot å stå imot i små og gjennomsiktige samfunn. Mange har blitt mobbet, truet og ødelagt av folk med påmontert glorie som mener de besitter sannheten og tar for gitt de selv kommer inn perleporten på walk-over. Men…jeg spør ofte meg selv hvor mange som egentlig har forstått hva ekte kristendom innebærer.

Kanskje bør de heller beskyttes mot mange av de holdninger som dessverre fremdeles gjør seg gjeldende her.

De «stakkars» små barna overlever nok og er tidlig forbausende oppegående og kloke på mange områder, så viktigere at de lærer ting om virkeligheten og mangfoldet både på denne planeten og universet generelt i stedet for det kontinuerlige undertrykkende hemmeligholdet. Kanskje bør de heller beskyttes mot mange av de holdninger som dessverre fremdeles gjør seg gjeldende her (og mange andre fora). Og…der det sensureres, forbys og brennes ytringer/skrifter, der brennes det til slutt mennesker.

Larry Skaar