Konserten blir betegnet som en musikalsk smeltedigel - der musikere fra ulike land og ulike tradisjoner møtes for å spille sammen. Årets konsert ble en salig smeltedigel med mange sterke, musikalske øyeblikk.

Denne konserten er unik hvert eneste år. Det som skapes av musikkopplevelser, skjer bare i dette rommet. Og det skjer bare denne ene gangen.

I år fikk de fremmøtte oppleve fellesnummer med musikk både fra Fara fra Orknøyene/ Skottland, norsk folkemusikk og ikke minst to nummer fra Farsunds egen stolthet, Lars Jakob Rudjords bestillingsverk «Kjempe-Jo».

Klipp fra tre av fellesnumrene - se videoer:

Ellers stod høydepunktene i kø - av svært variert art både i musikalsk uttrykk og med antall utøvere i aksjon. I tillegg til nevnte Fara, som imponerte nok en gang, bidro også gruppene Floating Sofa Quartet med Guro Kvifte Nesheim og Tellefs med sistnevntes far Tellef Kvifte som musikalsk leder.

Synnøve B. Plassen og Bendik S. Qvam imponerte med henholdsvis vakker sang og gitarspill (begge to) og unike numre med bukkehorn. «Mesteren» Ånon Egeland spilte både hardingfele, munnharpe og seljefløyte.

Alle musikere og sangere i aksjon på scenen under Nordsjøkonserten lørdag kveld. Foto: Svein Morten Havaas

Et høydepunkt for mange var nok da Birger Mistereggen dro i gang med både munnharpe og trommer, og danserne Ulf-Arne Johannessen og Sikia Chi Masters Heien utfoldet seg både alene og sammen på dansegulvet som det var gjort plass til midt i hallen. Imponerende og flott!

Danserne i aksjon - se videoer:

Alt i alt en særdeles vellykket konsert, som vi dessverre aldri får oppleve igjen. Og det er på godt og vondt. Minnene fra også denne utgaven av Nordsjøkonserten vil nok mange ta med seg med glede videre.

Flere bilder fra Nordsjøkonserten: