Det skal Suzi Quatro (68) selv ha sagt for en del år siden, ifølge publikummer Nina Dvergsnes, som hadde tatt turen sammen med tre venninner fra Kristiansand for å høre blant andre Suzi Quatro spille og synge i Kvinesdal.

Nærmere 1000 mennesker hadde nemlig tatt turen til Banken Arena denne småfuktige septemberkvelden, på såkalt «Bryggerhuset Live-konsert». Og naturligvis var Suzi Quatro rosinen i pølsa eller plomma i egget.

– JEG HØRTE HENNE også for 12 år siden, og da var det flere generasjoner som kom. Men jeg er spent på om hun er like god som hun var, sier Dvergsnes.

– Hun ble jo i sin tid kåret til verdens beste kvinnelige bassist også, føyer hun til.

Bente Torstensen, Bente Bakke Larsen og Nina Dvergsnes, alle fra Kristiansand, gledet seg til kveldens høydepunkt, Suzi Quatro. Foto: Bjørn Hoel

VENNINNEN Bente Torstensen var ikke like stor fan som førstnevnte.

– Men det er klart jeg gleder med til det er hennes tur. Og det er første gang jeg får høre henne live, fortsetter hun.

Før Suzi Quatro spilte Katrina Leskanich fra Katrine and the waves, som tro til med flere høydepunkter. Vi nevner i fleng låter som River deep mountain high, Red wine and whiskey og ikke minst kjente låter som Walking on Sunshine og Love shine a light, som vant Melodi Grand Prix i 1997. Da rykket det i foten til noen hver, for å si det sånn.

– Vi har vel alle ei historie med Katrina and the waves, sa Nina Dvergsnes kryptisk.

Suzi Quatro spilte opp til stor begeistring i Kvinesdal.
Publikum i fyr og flamme i Banken Arena i Kvinesdal. Foto: Bjørn Hoel

EN ANNEN som også hadde tatt turen i Banken Arena denne kvelden var kultursjef i Kvinesdal, Jan Schou.

– Jeg kommer hit først og fremst fordi det er første gang det skjer noe i denne hallen som ikke har med fotball å gjøre, og det har jeg lyst til å oppleve, sier Schou,som innrømmet at han ikke er noen kjempefan av Suzi Quatro.

– De har jo ikke så store konsertlokaler i Kvinesdal og det er moro at de prøver å få til noe her, legger kultursjefen til.

FØR KATRINA and the waves opptrådte spilte lokale forankrede Kira, med imponerende trøkk, og bidro til å lage et forrykende vorspiel for Suzi Quatro.

Avisen fikk også en liten prat med en tilreisende fra Farsund, nemlig elektriker Bernt Karlsen, som hadde tatt turen til Kvinesdal sammen med noen kamerater.

– Det er ikke ofte elektrikere er blide, med nå ser du en. For meg er det Suzi som gjelder, humret Bernt Karlsen, før han hastet videre.

Nøyaktig klokka 22.41 kom Suzi Quatro på scenen. Foto: Bjørn Hoel

TIL OG MED fra Jæren kom det folk, blant andre Grethe Gundersen og Sabrine Marie Engelsvold.

– Vi her kommet hele veien bare for å høre Suzi Quatro. Vi har vært fan av henne helt siden ungdommen, sier de.

Da vi spør om favorittlåt, husker de ikke helt navnet.

– Men hun har mange gode, la de til.

FOR EGEN DEL vil vi føye til en ting. Det var veldig høy lyd overalt i arenaen, så mye at det var umulig å føre en normal samtale uansett hvor du befant det i lokalet. Man måtte utenfor arenaen. Men det går det an å fikse til en annen gang.