Suzie Quatro topper plakaten når Bryggerhuset inviterer til storkonsert i Banken Arena i Kvinesdal lørdag 15. september. Foto: Tina Korhonen
Klar for storkonsert i Banken Arena i Kvinesdal lørdag 15. september: Katrina Leskanich - alias Katrina of the Waves. Foto: PRESSEBILDE
Klar for storkonsert i Banken Arena i Kvinesdal lørdag 15. september: Katrina Leskanich - alias Katrina of the Waves. Foto: PRESSEBILDE

Suzi Quatro topper plakaten for arrangementet Bryggerhuset - Live i Banken Arena sammen med «Katrina of the Waves» alias Katrina Leskanich - den tidligere frontfiguren og vokalisten i det britiske bandet «Katrina and the Waves».

– Vi er veldig godt fornøyd med disse bookingene. Det blir spennende med Suzi Quatro-konsert. Det har vi jobbet i ganske lang tid med å få til. Hun holder to konserter i Norge til høsten: I Trondheim og Kvinesdal, sier Ola M. Stokkeland, som er Bryggerhusets bookingansvarlig.

Hun holder to konserter i Norge til høsten: I Trondheim og Kvinesdal.

– Jeg regner med at vi med den bookingen vil trekke folk fra Kristiansand i øst til Stavanger i vest. Det er tross alt den eneste konserten hun holder i Sør-Norge. Forrige gang hun spilte her til lands var i 2009, legger han til.

Klar for storkonsert i Banken Arena i Kvinesdal lørdag 15. september: Katrina Leskanich - alias Katrina of the Waves. Foto: PRESSEBILDE

DEN AMERIKANSKE låtskriveren, vokalisten og bassisten Susan Kay «Suzi» Quatro (67) hadde en rekke hit-singler på 1970-tallet som fikk større suksess i Europa enn hjemlandet. Hun hadde for øvrig også en tilbakevendende rolle i den populære amerikanske sitcomen Happy Days.

Quatro fikk Bravo Otto-statuetten i gull i 1973 og 1974, i bronse i 1975, 1978 og 1979 og i sølv i 1980.

KATRINA Leskanich var frontfigur, vokalist og gitarist i pop- ogf rockegruppen Katrina and the Waves som ble dannet i England i 1983. «Walking on Sunshine» fra 1985 ble gruppens største hit.

Leskanich var frontfigur inntil hun forlot gruppen i 1999. 3. mai 1997 representerte gruppen Storbritannia i Eurovision Song Contest 1997 med bidraget «Love Shine a Light». Katrina and the Waves gikk til topps, og to år etter ble altså gruppen oppløst.

I 2005 dannet Katrina Leskanich en ny gruppe for å forsøke å kvalifisere seg til Eurovision Song Contest, denne gang i Sverige. De ble imidlertid slått ut i den nasjonale kvalifiseringen.

Det kommer til å bli en kjempekveld.

– Begge de to headlinerne har med seg fullt band når de kommer til Kvinesdal. Og de har nok av hits å ta av. Det kommer til å bli en kjempekveld, sier Ola M. Stokkeland.

Klar for storkonsert i Banken Arena i Kvinesdal lørdag 15. september: Kira J fra Kristiansand. Foto: SchimJoliePhotography
Klare for storkonsert i Banken Arena: Loveguns fra Moi bestående av Kjell-Are og Aina Heiland. Foto: Privat

HAN HAR OGSÅ booket inn bra oppvarmingsband, nemlig Kira J. med band fra Kristiansand, som har spesialisert seg på Roxette-tribute og duoen Loveguns fra Moi, som har satt sammen et coverprogram med hits fra 1980- og −90-tallet.

– Vi tror at begge disse passer godt inn sammen med de to headlinerne. Og håper at det alt i alt blir et program som publikum vil like, sier Stokkeland.

Til å binde det hele sammen og lose publikum gjennom, har han også hyret inn Stavangers store trubadur, Ingve Gottschalksen - best kjent som «Goggen». Sistnevnte har blant annet høstet stor lykke som julebordssanger på Utsikten de siste årene og har som oppgave å sørge for allsang og god stemning når det foregår sceneskifter.

Konferansier på konserten: «Goggen» - Ingve Gottschalksen - fra Stavanger. Foto: Hedda Ovidia Stølen

BRYGGERHUSET har med seg en gjeng som kaller seg GKG - Gutteklubben Grei - Kvinesdal som medarrangører. Disse har blant annet kompetanse på både teknikk og musikk. Målet for arrangørene er å få til to faste, store musikkarrangementer i året i Banken Arena.

– Vi vil prøve å få til konsertarrangementer som dette på høsten og i tillegg en i mer country- og danseband-sjangeren på våren. Den første vil komme i mars-april neste år, sier Stokkeland.

Vi vil prøve å få til konsertarrangementer som dette på høsten og i tillegg en i mer country- og danseband-sjangeren på våren.

For tiden er arrangøren i dialog med Brannvesenet Sør om hvor mye publikum som kan slippes inn på konserten i september.

– Vi legger ut et begrenset antall billetter nå. Det er snakk om at vi kan ha lov til å ha opp til 1.500 stykker inne i hallen, sier Stokkeland.

Det er satt 20-årsgrense for arrangementet og man sikter seg mot et voksent publikum. Arrangøren har også inne en søknad om skjenkebevilling inne.

– Fordi det skjer i en idrettshall, skal det behandles i kommunestyret. Men det har vært skjenking i hallen før, så jeg regner med at det går igjennom, sier Stokkeland.

I tillegg til å være husvert som får husleie, har Kvinesdal idrettslag også sikret seg opsjon på matsalg og vakthold på konsertkvelden.