Nå har daglig leder Geir Inge Sirnes i Tog Events, som er med på arrangørsiden, søkt om en årlig støtte på 75.000 kroner til festivalen.

Bryggerhusfesten startet i 2015, og er blitt arrangert fire ganger. I fjor ble det et todagersarrangement, og gikk under navnet Bryggerhusfestivalen.

Nå er Sirnes og hans kompanjonger i full gang med å planlegge festivalen i 2019, som også vil gå over to dager.

– Vi holder i disse dager på å legge de siste brikkene på plass, og vi har lagt opp til en publikumsopplevelse for folk i alle myndige generasjoner. Vi satser på både lokale og til og med internasjonale artister i 2019, skriver Sirnes i søknaden til kommunen.

Nærmere 700 mennesker var møtt fram på lørdagskvelden, uten fjorårets festival i Kvinesdal. Foto: Torrey Enoksen

Bryggerhusfestivalen har hatt artister som KM Myrland & Vante Folk, Charlie Racksted & The Sticklesbergen Ramblers, Stavangerkameratene og Chris Thompson på scenen. Festivalen har også påvirket direkte gjenforening av flere artister, som for eksempel «Heltan», som kom sammen for første gang på 17 år i fjor. I 2019 skal bandet «Dry County», med relasjoner til Kvinesdal, Eiken og Sandnes spille sammen for første gang på fem år.

– Vi håper at kommunen både kan og vil bidra med en årlig støtte til oss og lokale ildsjeler som står på 365 dager i året for å ha et kulturelt tilbud i bygda, skriver Geir Inge Sirnes i søknaden.