Prosjektleder Ronny Bjørnevåg informerte statsråd Sanner hvordan Lyngdal kommune har tatt i bruk velferdsteknologi.

– Dette er et fantastisk sted der man har klart å skape gode liv for eldre mennesker. Teknologien er et hjelpemiddel. Den skal ikke erstatte menneskelig varme, men den skal bidra til at mennesker skal kunne leve et bedre liv. Det var også veldig flott å få høre om Livsglede for eldre, og hvilken betydning frivilligheten har innen denne sektoren. Dette skal jeg ta med meg videre og fortelle andre om at de må se til Lister, sier statsråd Jan Tore Sanner til regionavisen Lister.

Før statsråden og hans følge reiste tilbake til Oslo, fikk han blant annet møte Øystein og Elisabeth Grytten fra Flekkefjord. Takket mange teknologiske løsninger, kan hun delta aktivt i forenings— og samfunnslivet til tross for at hun sitter i rullestol.

– Jeg er veldig avhengig av menneskene som er rundt meg. Den ene kan ikke erstatte den andre, sa Elisabeth Grytten som er medlem av brukerutvalget i Helsenettverk Lister.

Hun og ektemannen påpekte at serviceapparatet i dag er for lite, og at det tar for lang tid å få utbedret utstyret dersom det går i stykker.

– Det var veldig flott at dere sa det. Vi introduseres hele tiden med hvor flott teknologien er, men vi må også få fram at der må være noen der som kan stille opp og bistå dem som trenger hjelp. Det signalet skal jeg ta med videre, svarte ministeren.