— Jeg er spent, men gleder meg. Første program tror jeg blir veldig bra, med flotte gjester i studio. Landslagssjef i fotball, Per-Mathias Høgmo kommer. Det gjør også sangtalentet Lila Elveseter Abrahamsen fra Lyngdal, sier Lars Erik Larsen, som skal være programleder for den nye programserien.

Førhelg vil ha premiere på Lister24 fredag klokka 12.00. I tillegg til gjester i studio vil det bli flere aktuelle innslag og reportasjer i programmet, som kommer til å bli publisert ukentlig, hver fredag i vinter og vår.

— Førhelg er et nytt underholdningsshow som på mange måter er tenkt å være en slags oppvarming til helgen, sier ansvarlig redaktør Sveinung W. Jensen i regionavisen Lister.

Før jul produserte mediehuset på Gåseholmen i Farsund programserien Førjul.

— Det var et lite pilotprosjekt, og Førhelg blir laget litt etter samme konsept. Levende bilder er noe våre seere og lesere ønsker. Det ser vi på trafikktallene på nett. Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger på Førjul-serien, og jeg er stolt over det vi har fått til så langt på TV-fronten, forteller Jensen.

Han forklarer at den økte satsingen på levende bilder var noe av grunnen til at mediehuset gikk fra seks papirdager i uken til fire i mai i fjor.