Mange trodde Mikal Narvestad fra NMK Kvinesdal hadde kjørt sitt siste løp for sesongen under «Sørlandsmester’n» på Konsmo, men slik ble det ikke. Sammen med kameratene Ole Kristian Mygland og Ole Tom Bryggeså tok Narvestad turen på sesongavslutningen i Skien i helgen da NMK Grenland arrangerte det tredje og siste løpet i «Bilcross.no Cup». Ifølge Anne Beth Mål Arntzen fra NMK Kvinesdal var det rimelig å anta han ikke ville kjempe om de helt øverste plassene ettersom Narvestad måtte ta til takke med C-finale og 14. plass totalt i cupens andre løp.

Mikal Narvestad i Opelen som oftest omtales som ”hyggebilen”. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

– Aldri før har antakelsene slått så feil, for er det en ting som er sikkert i bilcrossen, ja så er det at løpet skal kjøres – og ALT kan skje, skriver Arntzen i en pressemelding.

For denne gangen ble det ikke C-finale men A-finale på Narvestad, som der overrasket alle.

– Denne forløp som seg hør og bør når man slår til med guttetur på sesongavslutningen: På toppen av pallen, jo der stod Mikal Narvestad. Løpsseieren tok ham for øvrig nettopp til toppsjiktet, for Narvestad fikk også med seg femteplassen i seniorklassens cupsammendrag, skriver Arntzen.

Magnus Simonsen fra samme klubb imponerte også i Telemark. Han tok seg nærmest «som vanlig» til finalen.

Magnus Simonsen er godt fornøyd med årets sesong. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Med en femteplass eller bedre her, ville Simonsen i sin mintgrønne Opel være sikret sammenlagtseieren i cupen i juniorklassen. Med disse premissene var Simonsen klar på at han skulle ta det litt med ro, men det gjorde han ikke. Det var ifølge Arntzen bånn gass fra start. Det resulterte i en andreplass i finalen og sammenlagtseier. Til neste år er Simonsen klar for seniorklassen.

– Det blir dermed spennende å se om han vil hevde seg på samme vis når han i 2018 møter enda hardere konkurranse i seniorklassen. For Simonsen virker til å være fryktløs bak rattet og er enda en av sjåførene som legger pedalen flatt med finalene som eneste mål for øye, skriver Arntzen.