Kvinesdal har som kjent overtatt oppgaven som startby for andre etappe av Tour of Norway etter at Flekkefjord trakk seg ut.

Folkefest

– Før rittstart vil syklistene bli presentert på scenen i Liknes. Det kommer til å bli en folkefest uten like onsdag 28. mai, sier ordføreren.

Onsdag var han og andre sentrale aktører fra Kvinesdal i møte med rittsjef Roy Hegreberg, teknisk rittleder Anders Linnestad og arenasjef Øyvind Lillehage i tour-ledelsen.

Før rittstart vil syklistene bli presentert på scenen i Liknes. Det kommer til å bli litt av folkefest uten like onsdag 28. mai.

Rundtur opp i dalen

– Det var et positivt møte, der det virker som at vi får gjennomslag for vårt ønske om at syklistene tar en rundtur rundt i kommunen etter starten i Liknes; og ikke bare kjører Åseveien til Farsund rett etter start. Det ligger i kortene at det blir en rundtur på 3–4 km opp i dalen før de kommer tilbake igjen til Liknes, sier Per Sverre Kvinlaug.

Roy Hegreberg bekrefter at Kvinesdal vil få sitt ønske oppfyllt. I Farsund legges det opp til at syklistene kommer via Åpta til Ravneheia, der ferden går ned de stupbratte bakkene. Hegreberg bekrefter også at Farsunds ønske om at syklistene skal kjøre utover Listalandet blir en realitet.

Rundt Lista

– Løypa legges til Vanse, og så rundt Lista via flyplassen og Borhaug. Så tilbake igjen til Vanse og Farsund, og inn til Lyngdal. Målgang for denne etappen er i Mandal, sier Hegreberg.

Løypa på den andre etappen er på 175 km. Dagen etter er det klart for folkefest og start i Lyngdal, med målgang i Kristiansand. Også denne etappen er på omkring 175 km.

– Etter starten i Lyngdal, vil syklistene kjøre innover i landet, men nøyaktig hvor løypene legges vil vi gå ut med i løpet av et par uker. Alle detaljene er ikke klare, men mange av brikkene er i ferd med å falle på plass, sier Roy Hegreberg.