– Gutter 14/15-gruppen, som til vanlig spiller sammen hos oss, er en veldig aktiv gruppe med både barn og foreldre som er villig til å stille opp. Det har derfor lenge blitt snakket om å få til en type romsjulsturnering. Erfaringsmessig kan romjulen være en stille periode for mange, så da er det fint å komme seg i aktivitet, forteller Sindy Brandser i Kvinesdal IL.

Ifølge henne var det før jul tre lag som var påmeldt, men de er åpne for flere.

– I tillegg til at vi selv stiller med et lag eller to, avhengig av hvor mange vi får med, så har også Hægebostad, Lyngdal og Våg meldt seg på. Vi er også i dialog med et lag fra Egersund i tillegg til at vi håper å få med et lag fra Flekkefjord. Det at vi kun inviterer 15-åringer gir jo sine begrensninger, men det er for å ha jevnest mulig kamper, sier Brandser.

Det at vi kun inviterer 15-åringer gir jo sine begrensninger

– Jo flere, jo bedre

Påmeldingsfristen gikk egentlig ut fredag 21. desember, men de sier ikke nei om noen melder seg på på overtid.

– Jo flere lag som blir med, jo bedre. Det er jo litt arbeid med å sette opp et kampoppsett, men hvis de melder seg på innen 3. juledag, så kan vi få dem med. Uansett blir det turnering med både gruppespill og finalespill, hvor lagene skal få spille minimum tre kamper hver, sier Brandser.

Det er jo litt arbeid med å sette opp et kampoppsett, men hvis de melder seg på innen 3. juledag, så kan vi få dem med.

I klubbhuset vil de åpne kiosken, og her vil det også være muligheter for å følge kampene.

– Man kan se rett over i hallen fra klubbhuset, så her kan de som ønsker det sitte og følge med på kampene, sier Brandser.

– Første gang

Det er første gang klubben arrangerer en romjulsturnering som dette, og utelukker ikke at det er noe de kan gjøre igjen.

– Vi har alltid hatt en turnering innad i egen klubb, men det er første gang vi har invitert lag utenfra til å komme. Den nye hallen gir oss derimot nye muligheter, så vi vil absolutt vurdere å gjøre dette igjen. Men det krever selvsagt litt å arrangere dette, så vi er avhengige av foreldre og trenere har lyst til å være med og bidra, avslutter Brandser.