OSLO: Det ble klart da landslagssjef Ståle Solbakken tirsdag tok ut troppen til den siste EM-kvalifiseringskampen mot Skottland 19.november. Landslaget skal også spille en privatlandskamp mot Færøyene noen dager tidligere.

I Vålerenga har lyngdølen Strandberg slitt med å leve opp til forventingene sammen med laget. Klubben ligger på direkte nedrykksplass før de tre siste serierundene. Strandberg er kaptein i klubben.

Solbakken har gjentatte ganger fått kritikk for å ta ut midtstopperen, særlig fra supportermiljøer i sosiale medier. I forkant av de siste samlingene har flere fotballeksperter også ment at Strandberg ikke burde spille på landslaget.

Forsvarer Strandberg

– Jeg har et veldig behov for å forsvare Stefan. Her er det sosiale medier som har styrt mye av den debatten. Det er ikke «Facebook United» som tar ut landslaget. De prestasjonene han har hatt på landslaget har vært solid, sa Ståle Solbakken da uttaket ble offentliggjort tirsdag.

En av dem som har kritisert uttaket av Strandberg er tidligere Eliteserie-spiller Yaw Amankwah.

– I elleveren går det ikke lenger an å forsvare at han skal spille. Det er ingenting av det han har levert for Vålerenga siden forrige samling som er i nærheten av landslagskvalitet, sa Amankwah under sending i forbindelse med Eliteserie-runden søndag.

– Jeg er enig i at prestasjonene hans har vært svakere den siste tiden, sa Solbakken, som samtidig sa at det er stor sannsynlighet for at tidligere Start-spiller Kristoffer Ajer får sin mulighet som midtstopper under samlingen.

Daland vraket

Da trolig sammen med Napoli-spiller Leo Skiri Østigård.

Norge møter først Færøyene i en privatkamp neste søndag, før EM-klare Skottland venter i EM-kvalifiseringen på bortebane 19.november.

Tidligere Start-spiller Jesper Daland (23) ble ikke tatt ut i landslagstroppen. Kristiansanderen spiller fast på det belgiske topplaget Cercle Brügge. Han var med i landslagstropp tidligere i år, men fikk aldri debuten.

– Vi har vært å sett Jesper Daland mye. Der er det potensiale, men det er en del å jobbe med, sa Solbakken på pressekonferansen.

Høyreback i Borussia Dortmund, lyngdølen Julian Ryerson (25), er den andre sørlendingen i landslagstroppen.

Her er hele troppen:

Keepere:

Mathias Dyngeland - Brann Ørjan Håskjold Nyland - Sevilla Egil Selvik - Haugesund

Forsvarsspillere:

Kristoffer Vassbakk Ajer - Brentford Fredrik Bjørkan - Bodø/Glimt Stian Gregersen - Bordeaux Marcus Holmgren Pedersen - Sassuolo Julian Ryerson - Dortmund Stefan Strandberg - Vålerenga David Møller Wolfe - AZ Alkmaar Leo Skiri Østigård - Napoli

Midtbanespillere:

Fredrik Aursnes - Benfica Patrick Berg - Bodø/Glimt Sander Berge - Burnley Oscar Bobb - Manchester City Antonio Nusa - Club Brugge Osame Sahraoui - Heerenveen Ola Solbakken - Olympiacos Kristian Thorstvedt - Sassuolo Hugo Vetlesen - Club Brugge Martin Ødegaard - Arsenal

Angrepsspillere:

Bård Finne - Brann Erling Braut Haaland - Manchester City Jørgen Strand Larsen - Celta Vigo Alexander Sørloth - Villareal