– Jeg kjente nesten ikke spillerne igjen etter det som skjedde i kveld (fredag, red.anm.). Stortapet for Våg var som visket bort i kveld, for i dag var de villige til å krige for å vise at de kunne bedre enn Express. Det smakte godt med denne seieren, sier trener Thomas Gilbertson.

Ut av stilen

Gilbertson hadde all grunn til å være meget godt fornøyd med laget sitt mot tabelltoer Express.

Etter en jevn første omgang som kvindølene godt kunne ha ledet, lyste det kampvilje hos de mørke blå da de entret banen til andre omgang.

Sander Risnes var sikkerheten selv da han økte Kvinesdals ledelse fra straffemerket.
Pål Risnes har nettopp dundret inn 3–0 scoringen og blir møtt av en jublende Steffan Jørgen Klungland mens Christoffer Hansen (nummer sju) løper til. Foto: Torrey Enoksen

Anført av ungdommene Pål Risnes og Christoffer Hansen, klarte de å gjøre austegdene fra Fevik svært sure og gretne.

Burde ledet

Første omgangen var som nevnt jevnt, med et lite overtak til hjemmelaget. Etter et drøyt kvart klarte Christoffer Hansen å tilrive seg ballen innenfor fem-meteren til Express, men fra litt for skrå vinkel skjøt han rett på keeper.

Noen få minutter senere sendte Sander Risnes en lobb som strøk centimetere over tverrliggeren. Keeper ville ikke hatt en sjanse dersom ballen hadde vært litt lavere.

Express, som før den rekordjevne sesongen var spådd som en av gullfavorittene, satset på kontringer. Men et godt organisert forsvar sammen med keeper Atle Vinningland forhindret gjestene fra å ta føringen.

Maktdemonstrasjon

Etter sidebytte var det litt stillingskrig før hjemmelaget fikk i gang det som utviklet seg til å bli en maktdemonstrasjon. Like utenfor 16 meteren ble kaptein Rolf Eikeland felt til store protester fra Express-spillerne som mente han filmet. Et hardt og halvhøyt frispark ble sendt inn i feltet mot Ulrik Svindland som mesterlig headet ballen kontant i nettmaskene.

Fire minutter senere ga dommeren Kvinesdal straffe til store protester fra Express. Ingen ble felt, men dommeren så tydeligvis noe ureglementert som motstanderne ikke forsto. Sander Risnes var sikkerheten selv fra krittmerket da han doblet kvindølenes ledelse.

Maktdemonstrasjonen ble fullstendig i det 66. minuttet, da Pål Risnes skled inn 3–0 målet etter å ha ekspedert Christoffer Risnes perfekte innlegg fra skrå vinkel.

Tøff kamp i bunnen

Det som er utfordringen for Kvinesdal i tiden fremover, er om de klarer å karre seg over nedrykkstreken. Selv med denne storseieren over Express, er de fortsatt under streken etter som Søgne klarte å slå Arendal 2 hele 1–5 borte i Arendal.

Skal Kvinesdal ha noen sjanse til å klare å spille i neste års 4. divisjon, må de slå toer lagene til Vindbjart og Jerv.

– Nå skal vi ha to toer-lag i de neste kampene, og resultatene av de kampene blir avgjørende for om vi klarer å beholde plassen. Det blir tøft, men skal vi klare det, må vi vise samme innstilling som i dag, mener Thomas Gilbertson.