– Etter en god rankingturnering her hjemme i 2. divisjon, hvor vi gikk til topps, fikk vi tilbud om å spille i siste rankingturnering i 1. divisjon i Askim, noe vi takket ja til. Selv om vi tapte alle kampene, så gjorde vi det ganske greit spillemessig, selv med bare en storspiller med, sier trener Rune Gabrielsen.

På bakgrunn av disse turneringene, så de at laget hadde potensiale til å spille på et høyere nivå.

– På denne turneringen fikk vi kjent litt på nivået, og med litt mer hell og bedre trening, så kunne vi fort slått bedre fra oss. Vi har ikke trent så mye sammen i år på grunn av at vi ikke skulle rykke opp. Da vi på slutten av sesongen så at vi på tross av så lite trening klarte å gjøre det greit, så skal vi nå prøve å få litt mer struktur på det til neste sesong, sier Gabrielsen.

Her jubler spillerne etter en seier i mars. Nå kan de også glede seg over opprykk til 1. divisjon. Foto: Privat
FILs volleyballherrer prøvde seg første helgen i april i en rankingturnering for 1. divisjon. Bak fra venstre: Erik Undheim, Isak Sirnes, Tom H. Mossmann, Fridtjof Hals, Erik Reinertsen og Nasim Soltani. Foran fra venstre: Sverre Sandnes, Jakob Lorentzen, Sverre Nilsen Lie og Rune Gabrielsen. Foto: Privat

– Stabilisere seg

De har tro på at laget kan prestere også i 1. divisjon.

– Målet blir å holde seg, og forsøke å stabilisere seg litt, sier Gabrielsen.

Forrige gang FIL var i 1. divisjon, endte det med nedrykk. Det ønsker de å gjøre noe med denne gangen.

– Denne gangen blir det enda mer spektakulært ettersom vi kommer til å vinne kamper, sier Nils Edvin Numme, som fungerer som assistenttrener sammen med Tom Harald Mossmann.

– For vi kommer til å vinner mer denne gangen. Det kan vi love, sier Mossmann.

Forsterkninger

Men de legger ikke skjul på at de også har vært litt heldige på veien til opprykket. Denne helgen skulle de deltatt på en opprykksturnering hvor sju lag skulle kjempe om seks plasser i neste sesongs 1. divisjon, men da et lag trakk seg, ble turneringen dermed avlyst og alle fikk tilbud om plass.

Ettersom Numme og Mossmann fortsetter som spillende assistenttrenere og at de fikk signaler om at spillere utenfra var villig til å bli med til neste år om de valgte å rykke opp, takket de ja til tilbudet når de først fikk muligheten.

– Med den troppen vi har og hvor vi får inn tre-fire nye spillere i form av Kristian Andreassen, som tidligere har spilt for FIL og gått på ToppVolley Norge (TVN), Johan Tveit, som er på TVN nå, og Sindre Spinnangr som er tilbake igjen, så tror vi det kan bli bra. I tillegg har Frank Gunnar Gitlestad sagt ja, men han bor i Oslo og blir hovedsaklig med på bortekampene, sier Gabrielsen.

Samtidig ønsker de først og fremst å tenke lokalt i forhold til spillere.

– Foreløpig ønsker vi å bygge videre på det vi har, sier Mossmann.

– Vi har hatt en bra progresjon denne sesongen, og det tror jeg vil fortsette, sier Numme, som hovedsaklig vil spille hjemmekampene den kommende sesongen.

Tromsø-tur?

Hvordan serieoppsettet blir seende ut er foreløpig ikke avklart.

– Det blir to avdelinger, og gruppene er foreløpig ikke satt opp. Men de prøver å gjøre det best mulig for alle, så sannsynligvis blir det lag mellom Rogaland og Oslo, sier Gabrielsen.

– I teorien kan vi få bortekamp mot Tromsø, men sannsynligvis havner vi ikke i samme avdeling, sier Nils Edvin Numme.