Karatestevnet lørdag var nummer to i noe de kaller for karusellstevner, da det er fire stevner som de bytter på å ha rundt i Lister. Det var rundt 70 påmeldte deltakere som fikk prøvd seg i både kata og i kamp.

Her går Thea Svendsen ifra Kvinesdal sin vinner-kata. Hun tok også gull i sin klasse. Foto: Stine Grønolen

Flere klubber fra Lister stakk innom Lyngdalshallen. Inkludert Kvinesdal karateklubb, som tok med seg flere medaljer. Thea Svensen fra Kvinesdal fikk med seg gull i kata for J02-03, og Vetle Birkeland fikk med seg gull i kamp for G02-03.

God stemning

Det var god stemning blant deltakerne, og det var tydelig at de likte å ha en arena de kunne ha kamp mot hverandre på.

De som er født i ’06 eller senere får premie etter antall stevner de har vært med på av de firestevnene i karusellstevnene. Bronse etter ett stevne, sølv etter to stevner, gull etter tre stevner og pokal etter alle fire.

Stilarten til karateklubbene i Lister heter Kyokushin og Shinkuyokushin. Denne karategrenen er en fullkontakts-kampsport. Her har de lov til å bruke ben og kampsporthansker under kamp.

Beltehierarkiet går fra hvit (ugradert) og opp til svart (se faktaboks). For å få svart belte, må man påberegne å trene tre timer i uken i seks år.

Dommermøte, et av mange for kvelden. De gjorde en god jobb med å dømme alle de 70 deltakerene. Foto: Stine Grønolen

Mye bra

Den første grenen de kjempet i var kata. Deltakerene imponerte stort med selvsikkerhet og flotte bevegelser under kataene. Her ga dommerene poeng fra 0 til 10, og poengscoren endte som regel opp mellom 6.0 og 8.9. De fra hver sin gruppe som fikk flest poeng, vant gull.

Andre gren var i kamp, der deltakerne måtte være iført fullt beskyttelsesutstyr for å delta. For de som var født i ’05 eller tidligere, var de nødt til å vinne begge sine to kamper for å ta gull. Vant de én kamp, tok de sølv. Resten fikk bronse. Her var det fire dommere som etter kampen skulle bestemme hvem de selv syns var best. De med flest stemmer vant kampen.