– Vi feirer med åpen turnering på lørdag for medlemmer og gjestespillere. Det avsluttes med premieutdeling, mat og noe godt å drikke, forteller klubbens styreformann, Roy Trydal.

– Vi feirer med åpen turnering, sier klubbens styreformann, Roy Trydal. Foto: Privat

Frem til 2009 jobbet han ved Utsikten Golfpark i elleve år. Han synes tiden har gått fort.

– Det var en dugnadsbasert klubb til å begynne med, og så har det blitt mer profesjonelt. Man har fått til mye i løpet av årene, minnes han.

Ideen om en golfbane i Kvinesdal kom på banen i 1990. To år senere ble klubben startet. Og i 2004 hadde de realisert drømmen og visjonen om 18-hullsbane.

Gjennom 2016 og 2017 har det blitt utført arbeid for å øke kvaliteten på anlegget, spesielt på greener, for langt over en million kroner. Og i sommer fikk de refinansiert klubben, noe som gav mulighet for å anskaffe nødvendig klippeutstyr for ytterligere forbedring av kvaliteten på banen.

Isbrann

Men det har ikke gått helt uten utfordringer.

– I 2011–2012 var det mye is på banen som gjorde at mesteparten av banen ble totalt ødelagt med svarte greener og fairwayer, forteller Trydal.

Det førte videre til at inntektene fra gjestespillere forsvant, og klubbens sponsorer ble borte. Klubben måtte tilpasse driften til en helt annen finansiell situasjon.

– Nå er vi på nesten samme nivået som da vi ble kåret til Norges Golfperle i 2007. Medlemmer og gjestespillere er fornøyde, og hadde det ikke vært for medlemmenes arbeid med dugnad for å få banen i stand igjen, ville det ikke vært så enkelt. Det koster jo mye å drifte en golfbane.

Den totale kostnaden for hele anlegget etter siste utbygging er på 48 millioner kroner. Maskinparken har en verdi av 3,5 millioner, og per dags dato har klubben en bankgjeld på cirka 6,9 millioner, ifølge informasjonsskriv fra klubben selv.

I år feirer Utsikten golfklubb 25 år. Her ser man green 2 Foto: Privat