– Jeg prøvde meg på yttersiden for å komme meg opp på andreplass, men fikk en smell i siden. Jeg merket fort at det ikke gikk helt som det skulle, smiler 18-åringen fra Songdalen.

Det var i den andre runden i juniorklassen under søndagens bilcrossløp på Konsmo motorbane at hendelsen fant sted i en høyresving et par hundre meter etter start.

Se bildeserie av rundkastet under

Kjær fikk seg et rundkast før han krøp totalt uskadet ut av bilen etterpå.

– Det gikk helt greit, og det ble ikke en skramme på meg. Bilen var det riktignok verre med. Jeg har kjørt bilcross i tre år, og dette var første gangen jeg opplevde å velte. Det var gøy å ha opplevd det også, ler han.

Bilcross-føreren Tobias Kjær (18) veltet for første gang, men slapp uskadet fra hendelsen. Nå venter noen timer med reparasjon før bilen er klar til å kjøre med igjen. Foto: Tom Arild Støle

Uhellet førte imidlertid til at det ble en tidlig avslutning på dagen for 18-åringen.

– Nå må jeg dra hjem og fikse bilen. Det er noen bulker her og der, og frontruta må blant annet byttes. Jeg regner med at den blir klar igjen om ganske kort tid. Heldigvis har jeg en annen bil stående, som jeg kan bruke når jeg skal kjøre løp igjen i Skien til hegen, sier Tobias Kjær.

Han forteller at han ikke ble skremt av hendelsen, som fant sted i en fart på mellom 60 og 70 kilometer i timen.

– Neida. Det gikk veldig greit. Man må regne med å velte av og til når man kjører bilcross, forteller songdølen.

Vi kommer tilbake med en bredere reportasje fra bilcrossløpet på Konsmo motorbane, som søndag samlet i alt nesten 100 deltakere og et publikum på 200.