I 2018 vil tre etapper foregå på Sørlandet. Og vi snakker altså om den sjette utgaven av selveste Tour des Fjords. Etappene skal sykles gjennom deler av Sørlandet, og litt av Sørvestlandet. De aktuelle Lister-kommunene det skal sykles gjennom er Farsund, Flekkefjord og Kvinesdal, men altså ikke Lyngdal.

Rittet starter tirsdag 22. mai på Lindesnes og avsluttes i Egersund torsdag 24. mai.

Starter i Farsund

– Den siste etappen (178 km) tar rytterne fra Farsund til Egersund. Denne tøffe etappen har flere klatrepartier langs sør-vestkysten, og gir gode muligheter for rytterne å angripe og kjempe om seieren, påpeker rittdirektør Roy Hegreberg.

– At den siste etappen starter i Farsund gir gode muligheter for å lage en folkefest i kaperbyen. Dette håper og tror jeg vi skal klare å utnytte maksimalt, sier en svært begeistret ordfører Arnt Abrahamsen.

Mellom 70 og 100 land

– Disse sendingene blir vist på TV i mellom 70 og 100 land. Jeg var i Stavanger i år, og fikk se hvor stort dette faktisk er, fortsetter han.

Rittet vil eksempelvis gå gjennom Farsund by, utover Lista-landet og gjennom Herad.

– Dette gir unike muligheter til å vise frem kommunen vår til millioner av TV-seere, sier Abrahamsen.

Frem mot dette store rittet, hvor noen av verdens beste syklister skal delta, vil han sette seg ned å snakke med folk fra handelstanden og andre lag og foreninger, for å legge en plan.

– Vi kommer jo til å trenge mange frivillige for å få dette til, poengterer han.

Økonomi

På spørsmål om det er god økonomi for Farsund i dette, sier han at kommunen allerede har investert en god del for å få arrangementet hit.

– Men gjør vi dette riktig er jeg overbevist om at får tilbake mange ganger det vi har investert, sier han.

Han håper dessuten at et slikt sykkelritt kan inspirere enda flere til å slenge seg på sykkelsetet, og kanskje, om noen år, få fram ryttere i verdensklasse.

– I løpet av de siste årene har sykkelmiljøet tatt noen grep. Farsund sykkelklubb er ikke så stor, men klubben har allerede gjort mye bra, både for de som ønsker å satse skikkelig, og i forhold til bredden, sier Farsunds ordfører.