– Jeg gleder meg som bare det, men er samtidig litt nervøs. Vi føler at vi er i god form nå, men det skal litt til å vinne. Det viktigste blir å fullføre og ikke bli en av de siste i mål. Målet får være å komme i mål på fire-fem timer. Samtidig kan det skje ting underveis, sier Netlandsnes.

Det 53 kilometer lange Sesilåmi starter i Brokke i Setesdal og avsluttes i Sirdal, og årets ritt har passert tusen påmeldte, deriblant flere fra Lister-regionen. Mens trimklassen starter allerede klokken 7:30 lørdag morgen, etterfulgt av veteranene fra klokken 08:00, må kameratene fra Kvinesdal være klare på startstreken på Brokke til fellesstarten klokken halv ni.

– Vi reiser derfor klokken 04:00 for å rekke frem. Samtidig får vi fint vær og fine forhold, så det er jo bra, sier Røyseland.

Gått på ski

Selv om de aldri har gått Sesilåmi eller andre langløp tidligere, føler de at de har et bra grunnlag før lørdagens renn.

– Jeg er egentlig fra Knaben, så jeg har gått en del på ski opp gjennom. Jeg kjenner jo ikke løypen vi skal gå i Sesilåmi, men jeg har sett på YouTube og litt sånt, sier Netlandsnes.

– I tillegg til Knaben har vi også vært en del i Sirdal og Skaren, så jeg vil si vi har jobbet godt inn mot dette rittet, sier Røyseland.

Kameratene Tor Ivar Netlandsnes (t.v) og Alf Jakob Røyseland har gått en del på ski tidligere, og føler at formen er god. Foto: Olav Hoel

– Hun skal vaske klærne mine i et år hvis jeg kommer i mål.

Veddemål

Det er derimot ikke alle rundt dem som har like god tro på at kameratene skal klare å komme i mål i årets Sesilåmi.

– Vi har en heiagjeng som skal stå i Sirdal og ta oss imot. Moren min mener derimot at jeg ikke kommer i mål, så jeg har gjort et veddemål med henne om at hun skal vaske klærne mine i et år hvis jeg kommer i mål. Heller ikke faren eller kompisen min har troen på at vi skal klare det. Men dette skal vi klare. Om det så kommer blod ut av nesen eller ørene, så skal jeg komme i mål uansett, sier Netlandsnes.

De er til daglig anleggsarbeidere, og ønsker å vise at også folk herfra kan fullføre et langløp som dette.

– Vi ønsker å bevise at det faktisk går an å gå Sesilåmi samtidig som man spiser hamburger og pølse hver dag. Jeg kjører gravemaskin til vanlig mens han legger asfalt, så da blir det fort til at man spiser noe «grapsemat» i blant. Likevel er vi i god form, og ønsker å bevise at også amatører kan klare å gå disse løpene, og ikke bare de som er veldig godt trent og alt mulig sånt, sier Netlandsnes.

– Denne sporten er for alle, påpeker Røyseland.

– Vi har lyst til å prøve noe nytt og få inn noen andre typer pokaler.

– Vasaloppet neste år

De har tidligere drevet med motorsport, og håper at Sesilåmi skal være en start på videre satsing i skisporet.

– Vi har fått inn noen sponsorer i år, og har tenkt å gå Vasaloppet til neste år, og ellers reise litt rundt for å gå på ski. Vi har begge drevet med rallycross og bilcross i mange år, så nå har vi lyst til å prøve noe nytt og få inn noen andre typer pokaler. Ski-pokalene er også litt mindre enn de vi får i bilsport, sier Netlandsnes.

Fjoråret Sesilåmi-vinner Joar Thele deltar derimot ikke.

– Vasaloppet ble for meg ekstremt hardt, og ganske sliten nå. Så må ta det litt rolig noen dager. Jeg skal gå Birkebeinerrennet neste helg, og det har vært et stort mål for meg i år. Det løper passer meg egentlig bedre enn Vasaloppet, så veldig motivert for å treffe med form og ski der, sier han til Avisen Lister.

Kameratene Tor Ivar Netlandsnes (t.v) og Alf Jakob Røyseland ønsker å bevise at også amatører kan gå et skirenn som Sesilåmi. Foto: Olav Hoel
Kameratene Tor Ivar Netlandsnes (t.v) og Alf Jakob Røyseland ser frem til å debutere på Sesilåmi lørdag. Foto: Olav Hoel