Da Kvinesdal og Flekkefjord møttes på Kvinesdal stadion i vår, vant gjestene 2–0 etter scoringer av Runar Hanson og Daniel Tjørhom.

I kveld er det returkamp på Uenes stadion, og Lister24 overfører lokaloppgjøret direkte, med Steinar Bjørnstøl som kommentator.

Våt og tung bane

Gjestene fra Kvinesdal ligger dårlig an på tabellen, og tørster naturlig nok etter revansj når det braker løs i kveld.

– Jeg tror det blir en jevn kamp. Flekkefjord har tatt lite poeng i det siste. Vi har levert bra kamper, selv om det er blitt lite poeng. Nøkkelen blir å vinne krigen. Jeg regner med det blir en våt og tung gressbane i Flekkefjord. Vi har vist at vi kan slå alle, så dette er ikke siste sjanse for oss. Så lenge det er en matematisk mulighet til at vi kan overleve i divisjonen så har vi troen, sier Thomas Gilbertson.

– Fantastisk fotball

Ole Tom Røynestad, hjelpetrener i Flekkefjord, gleder seg til direktesendt lokaloppgjør.

– Ingen vil jo tape et lokaloppgjør. Nøkkelen er at vi finner tilbake til formen vi hadde i vår, og den ser vi er på vei tilbake. På en av treningen denne uken spilte vi 11 mot 11, og da ble det til tider spilt fantastisk fotball, sier Røynestad, som forklarer høstens kollaps slik:

– Hovedgrunnen til formsvikten er først og fremst at vi mistet fem spillere til studier og militær. Fire av disse var stort sett i første 11-eren. Når da skader og soning av gule kort i tillegg har rent på, blir stallen tynn. Vi har brukt en del tid på å drille spillere inn i nye roller, og jeg ser ikke bort fra at den dårlige trenden kan snu i dag.

Trenerspørsmålet

Røynestad har kontrakt ut 2019-sesongen sammen med hovedtrener Øyvind Maude Nedland.

Når det gjelder trenerspørsmålet i Kvinesdal sier Thomas Gilbertson at det ble tatt en avgjørelse i sommer, men han vil ikke kommentere noe mer før nærmere sesongslutt.