– Dette var veldig moro, men jeg er litt overrasket over at treneren klarer å sette de langt yngre landslagsguttene på plass, sier Roy Svendsen, som har drevet med karate i over 30 år.

Han vant NM-gull i kata også i 2009. I 1994 og 2008 vant han NM-gull i kamp, den andre av de to øvelsene som inngår i kyokushinkai-karate.

Dette var veldig moro, men jeg er litt overrasket over at treneren klarer å sette de langt yngre landslagsguttene på plass.

I kata skal man gjennomføre et fastsatt program som består av slag, spark og blokkeringer.

– Balanse, smidighet og styrke er viktig for dommerne, og det betyr også mye at man er rolig og ikke stresser. Her har jeg nok en fordel overfor ungdommen. Jeg har jo holdt på med dette en stund, sier Roy Svendsen, mer enn tilfreds med at han fortsatt henger med i svingene i NM-konkurranse mot yngre gutter.

Lejla Alidini fra Kvinesdal vant NM-gull i kamp i sin årsklasse. Foto: Privat

Roy Svendsen kunne også glede seg over andre utøvere fra Kvinesdal i helgen. Lejla Alidini gikk helt til topps i kamp i klassen 15 til 17 år.

– Lejla er en positiv jente med godt konkurranseinstinkt. Hun overbeviste nok dommerne i finalen med ståpåviljen sin. Her vant hun 4-1, sier Roy Svendsen.

Hans datter Thea Svendsen sikret seg sølvmedalje i kata i klassen 15 til 17 år, mens Vetle Svendsen Birkeland kjempet seg til bronse i kamp i samme årsklassen. Blant seniorene ble det bronse til Rolf Gyland i kamp.

Terje Knustad, Fredrik Bjørnestad og trener Rune Bjørnestad hadde grunn til å smile etter helgens NM. Foto: Privat

Lista karateklubb kom også hjem med medaljer fra NM i Bergen.

– Vi er storfornøyd med at tre av våre utover tar medalje, og to av dem var attpåtil med for første gang i et NM, sier trener Rune Bjørnestad.

Hans sønn Fredrik (14) kjempet seg til sølv i kamp, mens Sander Vatland (13) kom hjem med bronse både i kamp og kata.

I seniorklassen kunne Terje Knustad slippe jubelen løs etter å ha fightet seg til sølv i fullkontakt kamp, der eneste beskyttelse er susp og tannbeskyttere.

Ungguttene Fredrik Bjørnestad og Sander Vatland kom begge hjem med medaljer fra helgens NM. Foto: Privat

Årets NM hadde 85 deltagere, og utøverne fra Lista forsynte seg grovt fra premiebordene. Aun Evensen fra Flekkefjord fikk bronse i kamp i klassen 16 til 17 år, mens Leif Gunnar Lillehei fra Sira fikk bronse i kamp i seniorklassen.

– Det jobbes godt i klubbene i Lister, og gjennom karate-karusellen, som teller fire stevner i året, har vi veldig godt samarbeid klubbene imellom. Noe av årsaken til medaljefangsten i helgen ligger nok her, sier nybakt norgesmester i kata senior, Roy Svendsen.